De focus op taken en vaardigheden

 

Iedere twee jaar publiceren CBS en TNO gezamenlijk een uitgave van de dynamiek op de Nederlandse arbeidsmarkt. Op 23 juni 2022 zal de nieuwste versie verschijnen: “Dynamiek op de Nederlandse Arbeidsmarkt: de focus op taken en vaardigheden". Ter gelegenheid van deze publicatie organiseren CBS en TNO op 28 juni 2022 het DNA Symposium van 12.00-18.00 bij Sociëteit de Vereeniging in Den Haag.

Dit zijn enkele van de vragen die centraal staan tijdens het DNA symposium.

  • Hoe verandert het werk?
  • Wat betekenen deze ontwikkelingen voor werkenden en werkgevers?
  • Welke werkenden lopen het risico op scholingsveroudering en baanverlies?
  • Welke vaardigheden hebben werkenden nodig en hoe kunnen ze deze vaardigheden verkrijgen?
  • In welk sectoren ontstaan er tekorten of overschotten?
  • Kunnen ‘skills’ paspoorten een rol spelen om mismatches op de arbeidsmarkt te verkleinen en arbeidsmarkttransities te vereenvoudigen.

Dit kunt u verwachten:    

Na een keynote van Lodewijk Asscher, zal het eerste exemplaar van DNA VI  in ontvangst worden genomen door het Ministerie. Daarna zal Prof. Dr. Didier Fouarge (Universiteit Maastricht/ROA) een inleiding geven over de arbeidsmarkt vanuit het perspectief van taken en vaardigheden. Verschillende sprekers zullen het woord nemen en tijdens de paneldiscussie worden deelnemers van harte uitgenodigd en uitgedaagd om zich in de discussie te mengen.

Aanmelden

Deelname aan het symposium is gratis. Wij verwelkomen u graag op 28 juni 2022 en ontvangen graag uw aanmelding vóór 20 juni 2022.

 

 
Prof. Dr. Didier Fouarge Lodewijk Asscher  

 

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren