Welkom

Het organisatiecomité nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij het 4e congres van het Landelijk Expertise Centrum Kindermishandeling op donderdag 8 februari 2018 (locatie Cinemec Utrecht). Dit jaar sluiten de Centra Seksueel Geweld weer aan alsmede het in november 2017 opgerichte Landelijk Expertisecentrum Dierenmishandeling (LED).
We openen uw ogen met blikvangers en blinde vlekken bij diverse ‘typische’ kindermishandelingspresentaties, en voor meer ongebruikelijke presentaties die initieel juist niet doen denken aan kindermishandeling. Het Landelijk Expertisecentrum Dierenmishandeling zal een andere invalshoek op kindermishandeling met u delen. Diverse professionals vanuit jeugdgezondheidszorg, huisartsgeneeskunde, diergeneeskunde, forensische geneeskunde en Veilig Thuis geven een TED talk over de impact van een onjuiste diagnose, zowel voor het betreffende kind, als voor de professional. Je gaat het pas zien als je het doorhebt, dus mis het niet: ‘Blikvangers en blinde vlekken’!

Diana Monissen, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie zal het congres openen.

In de middag worden er drie simultane sessies met workshops aangeboden. U kunt op de dag zelf een keuze maken voor één van deze sessies. In deze workshops wordt door diverse professionals dieper ingegaan op medische, psychologische en juridische aspecten rondom het thema ‘De differentiaal diagnose van kindermishandeling, seksueel misbruik en dierenmishandeling’.

De dag wordt afgesloten met “live LECK consulten”; een debat met verschillende sprekers en de aanwezigen over casuïstiek waarbij het LECK om advies is gevraagd.
Het belooft een zeer interactieve dag te worden waarin we veel van elkaar zullen leren
.

 

Volg ons op Twitter via @HetLECK

 

 

 

Het organisatiecomité

Prof. dr. Elise van de Putte, kinderarts UMCU, voorzitter Stichting LECK
Drs. Saskia Wolt, kinderarts-fellow sociale pediatrie UMCU, LECK-kinderarts
Dr. Huub Nijs, forensisch arts KNMG, werkzaam bij NFI, LECK-forensisch arts
Dr. Nienke Endenburg, GZ psycholoog, docent/onderzoeker Faculteit Diergeneeskunde UU
Dr. Iva Bicanic, klinisch psycholoog, hoofd Landelijk psychotraumacentrum & Centrum Seksueel Geweld
Drs. Leonie de Bock, huisarts i.o.
Drs. Nens Coebergh, vertrouwensarts Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond
Drs. Céline van Klei, jeugdarts bij Volksgezondheid Utrecht, aandachtsfunctionaris kindermishandeling
Femke Kamberg, coördinator Stichting LECK
Danielle Riem-van de Meent, secretaresse Stichting LECK

 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren