Dag van de Dementie
donderdag 17 november 2022

Thema: Sociale Benadering in de dementiezorg

Op donderdag 17 november organiseren Breederode Hogeschool en OPPstap Zorg en Welzijn, in de Jaarbeurs te Utrecht, de allereerste editie van de Dag van de Dementie met als thema 'Sociale Benadering in de dementiezorg'. Tijdens deze inspirerende dag gaan we dieper in op de materie en krijg je handvatten aangereikt om vanuit de Sociale Benadering Dementie (SBD) te kunnen handelen.

Wat kun je verwachten? 
Niemand minder dan Mark Smit vertelt over de visie rondom Sociale Benadering Dementie (SBD) en de toepassing hiervan binnen het verpleeghuis. Gemma van der Voorst, specialist ouderengeneeskunde en Wet zorg en dwang-functionaris, gaat in op hoe je in verschillende situaties kunt omgaan met onvrijwillige zorg. 

Kies zelf je middagprogramma en volg twee keuzeworkshops
Na een geheel verzorgde lunch volgen er twee workshoprondes. Je weet zelf het beste welke thema’s voor jouw werkgebied interessant zijn en wat jij voor kennis wil opdoen. Daarom kies je zelf aan welke workshops je wil deelnemen! Bijvoorbeeld een workshop op het gebied van gespreksvoering óf ondersteuning van jonge mensen met dementie.

Als afsluiter neemt Victor Mids, arts en illusionist, ons mee in de complexiteit van ons brein!

Klik hier om het complete programma te bekijken!

Kosten of kosteloos? Gratis voor onze studenten en gediplomeerden vanaf 1 mei 2022!
Iedereen mag deelnemen aan dit event. Er is geen specifieke vooropleiding vereist. De kosten voor deelname aan deze geheel verzorgde dag bedragen €150,-. Neem je op 17 november 2022 deel aan de opleiding Casemanagement Dementie of Aandachtsvelder Dementie bij Breederode? Of heb je je diploma voor één van deze opleidingen behaald na 1 mei 2022? Dan mag je kosteloos deelnemen!

Ook als je bij ons de gespecialiseerde scholing Dementie op jonge leeftijd volgt of hebt gevolgd óf via OPPstap deelneemt aan het GVP-/GVS-traject voor de Zonnehuisgroep Amstelland, mag je kosteloos naar dit evenement!

50% korting voor gediplomeerden tussen 1 december 2021 en 1 mei 2022!
Heb je deelgenomen aan de opleiding Casemanagement Dementie of Aandachtsvelder Dementie en heb je je diploma behaald tussen 1 december 2021 en 1 mei 2022, dan mag je voor de helft van de prijs deelnemen.

Accreditatie V&VN en BPSW
Voor deelname aan de Dag van de Dementie ontvang je, indien je lid bent van één van onderstaande beroepsverenigingen, 6 accreditatiepunten bij:

  • V&VN (Kwaliteitsregister Dementieverpleegkundigen)
  • BPSW (Kwaliteitsregister Social Work)

Wil jij erbij zijn?!
Wacht niet te lang, want VOL=VOLMeld je nu aan!

Je kunt je aanmelden t/m maandag 7 november 2022.

Tot donderdag 17 november!

Met vriendelijke groet,
Team Breederode Hogeschool - OPPstap

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren