Welkom

Het organisatiecomité nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij het 5e congres van het Landelijk Expertise Centrum Kindermishandeling (LECK) op donderdag 14 februari 2019. Dit jaar sluiten opnieuw de Centra Seksueel Geweld aan.
Wanneer moet er plaats gemaakt worden voor spoed bij kindermishandeling? Dit is het thema dat we dit jaar vanuit zo veel mogelijk gezichtspunten willen belichten. In de plenaire openingslezing zal door professionals vanuit diverse werkgebieden op interactieve wijze getracht worden samen met u antwoord te geven op deze vraag.

Dit keer zullen we een LECK consult met u doornemen met een acuut karakter, zowel medisch-forensisch als qua directe veiligheidsvraagstukken, vallend onder mogelijk strafbare kindermishandeling.

Het thema Spoed zal in de ochtend worden belicht door diverse professionals, zo komt de biomedische hoek aan bod: welke sporen kun je tegenwoordig in een spoedsituatie veiligstellen?, maar wordt ook ingegaan op hoe te handelen bij acute psychiatrische problematiek bij ouders.

In de middag worden er drie simultane sessies met workshops aangeboden waarvan u er twee kunt bezoeken. De thema’s zijn: acuut seksueel misbruik, acute veiligheidsvraagstukken en de aanpak op de Spoedeisende Hulp en Kinder Intensive Care bij de jonge trauma patiënt met vermoeden van kindermishandeling.

De dag wordt afgesloten met een wel heel spetterend optreden: de OSCARS, waarbij u een overzicht krijgt van de meest baanbrekende publicaties van het afgelopen jaar op het gebied van kindermishandeling. Het belooft een zeer interactieve dag te worden waarin we veel van elkaar zullen leren.

Voor aanmelden, klik op onderstaande link.

Aanmelden

Volg ons op Twitter via @HetLECK

 

Het organisatiecomité
Dr. Rian Teeuw, kinderarts sociale pediatrie Amsterdam UMC, LECK-kinderarts, voorzitter congrescommissie
Dr. Roel Bakx, kinderchirurg Amsterdam UMC
Dr. Iva Bicanic, klinisch psycholoog, hoofd Landelijk psychotraumacentrum & Centrum Seksueel Geweld
Drs. Leonie de Bock, huisarts
Femke Kamberg, coördinator Stichting LECK
Dr. Mascha Kamphuis, medisch directeur LECK
Drs. Wouter Karst, forensisch arts NFI, LECK-forensisch arts
Danielle Riem-van de Meent, secretaresse Stichting LECK
Drs. Jolande Schoonenberg,
voorzitter VVAK, vertrouwensarts Veilig Thuis Amsterdam Amstelland
Drs. Marleen Vreeburg, spoedeisendehulparts St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein/Utrecht
Drs. Selena de Vries, forensisch arts NFI, LECK-forensisch arts

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren