Toelichting bij Programma 

Wilt u meer weten over de verschillende onderdelen van het programma?
Klik dan op de link voor een uitgebreide toelichting bij elk programmaonderdeel. 
En zie hieronder de korte toelichting.

Programma LECK-congres 2020

Het LECK-congres 2020 bestaat uit een plenair deel, gevolgd door parallelsessies. Daarna wordt de dag plenair afgesloten. Tijdens het LECK-congres komen de volgende sprekers aan bod:

  • De voorzitter van het LECK Elise van de Putte en Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker verzorgen elk een inleiding.
  • Officier van Justitie Lisette van der Werff geeft uitleg over de juridische wereld, waarbij haar collega Carlo Dronkers een casus gebruikt om te laten zien hoe belangrijke snelle en adequate samenwerking tussen alle betrokken partijen is.
  • Inge Smeets van de Politie en Michelle Vranken van Veilig Thuis vertellen over hun samenwerking in Limburg. Belangrijk aspect hierbij zijn de mogelijkheden om informatie te delen.
  • Mirjam Sombroek-van Doorm vertelt over haar promotieonderzoek ‘Medisch beroepsgeheim en de zorgplicht van de arts bij kindermishandeling in de rechtsverhouding tussen arts, kind en ouders’.
  • Recherchepsycholoog Karina Dekens laat zien welke onderzoeksmethoden vanuit het strafrecht kunnen worden ingezet als het gaat om een vermoeden van kindermishandeling.
     
    De dag wordt, na de parallelsessies, plenair afgesloten door Lenneke Alink van de Universiteit Leiden. Zij maakt duidelijk dat we het belang van kinderen altijd prioriteit moeten geven. Dit doet zij door te laten zien hoe ernstig de gevolgen van kindermishandeling voor kinderen kunnen zijn.
     
    Parrallelsessies LECK-congres 2020
    Na het plenaire programma, vinden er vier parallelsessies plaats. Als deelnemer van het LECK-congres kun je twee sessies uitkiezen:
  1. Wat kunnen politie, advocaat en psycholoog betekenen voor ouders van een zedenslachtoffer? - Yet van Mastrigt van de politie, Richard Korver van Richard Korver advocaten en Iva Bicanic van het Centrum Seksueel Geweld
  2. Recente wetenschappelijke literatuur - Wouter Karst van het NFI
  3. Het traject van versterking van de Forensisch-Medische Expertise bij Kinderen - Pepijn van den Broek van GGD-GHOR
  4. Interventies en strafrechtelijke veiligheidsmaatregelen - Anne Hoeksema van Reclassering, Judith Kuipers van Veilig Thuis en Bianca Poldervaart van de Raad voor de Kinderbescherming

 

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren