Limburgs BBQ Kampioenschap

Limburgs BBQ Kampioenschap

Smokey South, het BBQ event van het zuiden, is ook het decor voor een echte barbecuewedstrijd! Op zondag 26 april zullen teams op de oude Markt in Geleen strijden voor de titel ‘Limburgse Barbecue Kampioen’. 

 

Er zijn in verschillende categorieën mooie prijzen te verdienen en de uiteindelijke kampioen ontvangt behalve een hele mooie trofee een geldprijs van € 250,-. 

 

Teams bestaan tussen de 2 en 6 personen waarvan in ieder geval de teamcaptain in Limburg woonachtig moet zijn. Toegestane brandstoffen zijn hout, kolen en houtskool.

 

De wedstrijd bestaat uit drie categorieën. Voor de eerste twee categorieën ontvangen de deelnemers een verplicht hoofdingrediënt. Welk ingrediënt dit is wordt uiterlijk 2 weken vooraf aan de teams bekend gemaakt. De teams dienen een compleet gerecht te bereiden waarbij het verstrekte ingrediënt een hoofdrol speelt. De overige ingrediënten, afhankelijk voor hun keuze voor de bijgerechten, dienen de teams zelf mee te nemen. De derde categorie is  de ‘chef’s choice’, waarbij het team zelf een eigen ‘signature dish’ samenstelt. Een deskundige jury, met onder andere Geleense sterrrenchefs en wereldkampioen Jord Althuizen, bepaalt per categorie een winnaar. De overall winnaar wordt uitgeroepen tot ‘Limburgse Barbecue Kampioen’ en ontvangt een mooie trofee en een geldprijs van € 250,-!

 

Hebben we je aangestoken? Steak jij graag de handen uit de mouwen?  Je kunt jouw team aanmelden t/m vrijdag 10 april.

 

Belangrijk!

Wij houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. Mocht het evenement a.g.v. het coronavirus geen doorgang vinden dan ontvangen alle deelnemers het inschrijfgeld terug. 

€ 50,00

Totaal: € 50,00

aanwezigheidsregistratie
 aanwezigheidsregistratie