Akira Ikemi

Akikra Ikemis is Clinical Psychologist, Focusing-Oriented Psychotherapist en professor aan de Kansai University, Japan. Hij is opgegroeid in een internationale gemeenschap in Kobe, Japan, en is tweetalig Engels-Japans. Hij studeerde af in psychologie en filosofie aan het Boston College. Hij studeerde bij professor Eugene Gendlin aan de University of Chicago en keerde daarna terug naar Japan. Ikemi was een van de oprichters en voormalige voorzitters van de Japan Focusing Association. Hij doceert focussen in heel Japan en wereldwijd.


Maaike Afschrift

Maaike Afschrift is cliëntgericht-experiëntieel en focusing-oriented psychotherapeut en supervisor in eigen praktijk in Gijzenzele. Ze geeft training in Focusing en FOT, is coördinerend opleider namens The International Focusing Institute en is coördinator van de specialisatie-opleiding Focusing Oriented Therapie & Counseling aan Focus on Emotion. Daarnaast is ze redacteur van het TPeP. 

In lezingen en publicaties over FOT zet ze op een heel bevattelijke en inspirerende manier kernaspecten van de focusing-georiënteerde benadering uiteen. Haar interesse gaat daarbij vooral uit naar de experiëntiële wisselwerking in de therapeutische relatie.

 

Myriam Lipovski

Dr. Myriam Lipovsky is opgeleid als internist en psychotherapeut en werkt in beide functies in Topklinisch centrum Altrecht Psychosomatiek Eikenboom te Zeist. 

 

Ton Coffeng

 

 

 

 

 

Ton Coffeng, psychiater-in-ruste, is psychotherapeut met een eigen praktijk. Hij is opleider, supervisor en leertherapeut van de VPeP, en leertherapeut en supervisor van de NVP. Geruime tijd was hij docent van het cursustraject ‘Focusing & Experiëntiële Psychotherapie’ en van de cursus ‘Trauma & Dissociatie’, RU Groningen.
Hij volgde focusing-workshops bij Gendlin, Olsen, Iberg, en anderen sinds 1979, en de speciale workshops van Gendlin voor psychotherapeuten.
Hij schreef over focusing, o.a. in het Handboek Gesprekstherapie (Lietaer e.a., 2008).

 

Iris Kleine Schaars

Iris Kleine Schaars is werkzaam als GZ-psycholoog (en EFT-therapeut i.o) bij onder andere Huis voor Emotiegerichte Therapie in Oosterbeek. Haar favoriete EFT-taak is de Meaning Creation, waarin ze samen met mensen op onderzoek gaat naar hun innerlijk vuur. Ze gelooft dat transformatie begint met het verkrijgen van diepe concentratie tot ons bewustzijn. Vandaar de titel van haar workshop: The way out is in.

 

Aaffien de Vries

Aaffien de Vries is focusingtrainer en coördinerend opleider namens The International Focusing Institute en counselor Existentieel Welzijn. Aaffien heeft ruim 35 jaar ervaring in focusing, zowel in individuele begeleiding als in opleiding en bijscholing van professionals. Zij schreef een luisterwaaier en maakte een set inspiratiekaarten rondom focusing.

 

Jos Govers

Jos Govers werkt als psychotherapeut vooral met adolescenten en volwassenen die worstelen met zelfbeeld, emotieregulatie en (vroegkinderlijk) psychotrauma. Oorspronkelijk werkte hij vanuit een psychodynamisch kader. In zijn zoektocht naar het minder praten over en meer ervaren, kwam hij uit bij de Emotion-Focused Therapy. Met de experiëntiële technieken lukt het om met de cliënt in de kamer de emoties te reguleren en te veranderen.

 

Ineke Scholten

Ineke Scholten is relatie- en gezinstherapeut, supervisor voor EFT-couples en docent. Ze schrijft over haar boeiende vak met het accent op experiëntiële vaardigheden. Van haar hand zijn ‘Vooruit struikelen in therapie en supervisie’ (2022) en ‘Struikelmoed’ (2024, komt uit in september).

 

Gertjan van Hinsberg

Gert Jan van Hinsberg werkt als GZ-psycholoog, psychotherapeut, systeemtherapeut en EMDR-practitioner. Als therapeut is hij werkzaam bij RIOzorg (een GGZ praktijk kind en jeugd) en is als docent verbonden aan de RINO.

 

Anja Tavenier

Anja Tavenier is GZ psycholoog/psychotherapeut en systeemtherapeut, werkzaam op de afdeling Psychotrauma van PsyQ Rotterdam. Zij behandelt complex (vroegkinderlijk) trauma zowel individueel als in groepen alsook met hun systeem. Supervisor bij VPeP, NVP, isEFT, focustrainer/FOT/Coördinator i.o. bij The International Focusing Institute en geeft cursussen focusing bij Centrum Hecht Leiden.

 

Ynke van Zuidam

Ynke van Zuidam, eigenaar van enMente, Centrum Experiëntiële Therapie, klinisch psycholoog met specialisatie lichaamsgerichte en ervaringsgerichte psychotherapie. Haar expertise omvat o.a. Focusing Oriënted psychotherapie, (trainer en Coördinator i.o. bij The International Focusing Institute) en sensorimotor psychotherapie, waarbij de persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie onderlegger is. Lid NVGP, VPeP (supervisor, leertherapeut), NVP-leertherapeut en SPI. Aandachtsgebieden zijn (complex) en vroegkinderlijk trauma, hechtingsproblematiek en existentiële thema’s. 

 

Klaas Keijzer

Sinds 2001 is Klaas Keijzer gecertificeerd arbeids- en organisatiekundige (MWO) en werkt hij in en voor organisaties als adviseur en een-op-een als counselor met vraagstukken die met arbeid, met ons werk, te maken hebben. Daarbij is hij sinds 2022 gecertificeerd Arbo-kerndeskundige met de scope A&O. Naast zijn afgeronde opleiding bij Aaffien de Vries, Focusing in Therapie, rondde hij dit jaar de opleiding ‘counselor in existentieel welzijn’ af aan de KU Leuven (hoofddocenten Siebrecht Vanhooren en Hein Zegers).

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren