aanmelder.nl

3 ChatGPT Prompts voor event managers

Een ‘prompt’ is een belangrijke term in de wereld van kunstmatige intelligentie. Het wordt vaak gebruikt als jargon wanneer we communiceren met AI schrijfassistenten, zoals ChatGPT. Maar wat zijn prompts eigenlijk? In deze blog staan we stil bij de betekenis van prompts, hoe je deze prompts kunt engineeren en zetten we een aantal ChatGPT prompts voor drukke event managers op een rijtje.

 

Wat is een prompt?

Stel je voor dat je een gesprek voert met een vriend. Je stelt een vraag of begint een onderwerp, en je vriend reageert daarop. In de context van AI is een prompt precies dat – jouw initiële vraag, stelling, suggestie, of zelfs een enkel woord, dat dient als het startpunt voor de AI om te reageren.

Bijvoorbeeld, als je ChatGPT vraagt: “Wat is de hoofdstad van Nederland?”, dan is dat jouw prompt. De AI neemt deze prompt, verwerkt deze en geeft een passend antwoord.

Prompts zijn niet alleen beperkt tot vragen. Ze kunnen ook bestaan uit statements, suggesties, of zelfs een enkel woord dat dient als een startpunt voor de AI om te reageren. Bijvoorbeeld, je zou kunnen zeggen: “Vertel me iets interessants over de ruimte”, en de AI zal reageren op basis van die prompt.

De grootste uitdaging die hierbij komt kijken, is het doelbewust formuleren en optimaliseren van de input (prompts) die jij geeft. Het komt erop neer dat jij je AI-schrijf assistent goed wil briefen om zo de gewenste uitkomst te krijgen. Dit heet ‘prompt engineering´.

Dus, in essentie, een prompt is je sleutel tot interactie met AI. Het is het instrument dat je gebruikt om een gesprek te beginnen, een vraag te stellen, of zelfs een boeiend verhaal te creëren met behulp van AI wat valt of staat bij jouw prompt. Het is de vonk die het gesprek met AI tot leven brengt!

 

Waarvoor gebruik je prompts?

Nu je in de basis weet wat prompts zijn, zullen we nu verder inzoomen op waarvoor je prompts allemaal kunt gebruiken.

Zo kunnen prompts ingezet worden om overzichtelijke tabellen te creëren uit ruwe data, ingewikkelde data begrijpelijk te presenteren, of teksten te doorgronden zoals bij sentimentanalyse. Ze kunnen zelfs automatische antwoorden genereren voor veelgestelde vragen en worden gebruikt voor creatieve schrijfopdrachten. Verder zijn prompts om een tekst te vertalen ook heel populair om te gebruiken. Zo gebruikt het aanmelder.nl marketingteam ook AI-tools voor de ruwe vertalingen van hun blogs.

En vergeet niet dat je prompts zodanig kan schrijven dat AI jou helpt met jouw dagelijkse taken! Ze kunnen je helpen met die e-mail die je al de hele dag voor je uitschuift of zelfs een Sinterklaasgedicht creëren voor je lieve nichtje.

Kort gezegd, met de juiste prompts kan AI een breed scala aan taken automatiseren en optimaliseren, waardoor jij doorgaans meer tijd bespaart en jouw leven een stuk eenvoudiger kan worden.

 

15 Taken die je kunt automatiseren met AI

Om je een beter idee te geven van waar een AI schrijf-assistent toe in staat is, hebben we een lijst van 15 taken opgesteld die je kunt automatiseren met behulp van AI:

 1. Het filteren van waardevolle informatie uit grote hoeveelheden data;
 2. Het creëren van overzichtelijke tabellen uit ruwe data;
 3. Het begrijpelijk presenteren van complexe data;
 4. Tekstanalyse, zoals sentimentanalyse;
 5. Het genereren van automatische antwoorden op veelgestelde vragen;
 6. Creatieve schrijfopdrachten, zoals gedichten of verhalen;
 7. Het opstellen van e-mails – die je anders mogelijk uitstelt;
 8. Het vertalen van teksten in verschillende talen;
 9. Helpen met het schrijven van posts voor social media;
 10. Het herkennen en sorteren van afbeeldingen;
 11. Het beheren van je agenda en het plannen van vergaderingen;
 12. Het bieden van klantenservice via chatbots;
 13. Het maken van muziek of kunst door middel van AI-algoritmen;
 14. Het automatiseren van huishoudelijke taken met slimme apparaten;
 15. Het genereren van afbeeldingen voor je event site. (Dit kan je bijvoorbeeld doen met onze AI-assistent. Heb jij hem al geprobeerd?).

 

Hoe gebruik je prompts?

Wanneer je een AI schrijfassistent gebruikt, is het essentieel om duidelijke instructies te geven voor de gewenste uitkomst. Vergelijk het met het geven van taken aan een collega; helderheid vergroot de kans op een succesvol resultaat. In deze blog delen we praktische tips voor het formuleren van doeltreffende prompts, specifiek gericht op event organisators zoals jij.

 

Begin met een Situatieschets:
Stel je voor, je moet je team herinneren aan een naderende deadline, maar je zit volgepland met meetings. Je besluit ChatGPT in te schakelen, geïnspireerd door de positieve verhalen van collega’s en de handige tips op je LinkedIn tijdlijn over het gebruik van AI op de werkvloer.

 

Houd deze essentiële tips in je achterhoofd voor een Sterke Prompt:

 • Wees specifiek: Formuleer een prompt die exact aangeeft wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld, “Schrijf een herinneringsmail aan mijn team over de deadline voor ons projectrapport over twee weken.”
 • Denk aan toon en stijl: Geef aan welke toon en stijl je wilt. Bijvoorbeeld: “Je bent een assistent die zich uitdrukt in een zakelijke en beknopte stijl.”
 • Systeemcommando’s: Maak gebruik van systeemcommando’s om het gewenste gedrag te sturen. Bijvoorbeeld, “Je bent een assistent.”

 

Vermijd Vage Instructies:
In tegenstelling tot een vage instructie zoals “Kan je een herinneringsmail sturen naar de rest?”, waarbij weinig informatie wordt gegeven en de assistent de mail op eigen interpretatie zou schrijven, biedt de eerste prompt een gestructureerd kader.

Door effectieve instructies te geven, maak je optimaal gebruik van AI om je taken te vereenvoudigen. Specifieke, heldere en doelgerichte prompts zorgen ervoor dat de assistent begrijpt wat je wilt bereiken. Experimenteer, leer en ontwikkel een communicatiestijl met je AI-assistent die naadloos aansluit op jouw behoeften als event organisator.

 

Prompt engineering voor ChatGPT

Prompt engineering is een sleutelelement in de ontwikkeling van AI-modellen, met name in het veld van Natural Language Processing (NLP) – de technologie die machines helpt menselijke taal te begrijpen. Het komt erop neer dat we heldere instructies of ‘prompts’ creëren die de AI assisteren om de correcte resultaten te produceren.

Bij een AI schrijfassistent zoals ChatGPT, worden deze prompts gebruikt om de AI te begeleiden naar het soort tekst dat gecreëerd moet worden. Een prompt voor ChatGPT kan zo simpel zijn als het startpunt van een zin die de AI moet afmaken. Of het kan zo gedetailleerd zijn als specifieke richtlijnen over de stijl, toon en inhoud van de tekst die de AI moet genereren.

Een goed geformuleerde instructie kan de AI veel beter maken door duidelijk te zijn over wat er van de AI verwacht wordt. Dit is erg belangrijk bij het maken van een nuttige en efficiënte AI-schrijfhulp.

Laten we een voorbeeld bekijken om het concreter te maken. Stel, je wilt dat de AI een blogpost schrijft over de voordelen van hardlopen. Je kunt dan een duidelijke opdracht geven, zoals: “Schrijf een boeiende blogpost over hoe hardlopen zowel je fysieke als mentale gezondheid verbetert.” Zo’n specifieke instructie helpt de AI om een tekst te creëren die precies aan jouw wensen voldoet.

 

3 Must have prompts voor event managers

Speciaal voor jou hebben wij 3 van onze favoriete prompts op een rijtje gezet zodat jij je werk efficiënter kan doen. Je kan deze prompts zo overnemen of zelf aanpassen naar je eigen voorkeur. Houd er wel rekening mee dat je bij de tekst tussen ‘[ ]’ wel nog je eigen input geeft.

Prompt 1: Bedenk een uitnodigingsmail voor events

TEST

Kopieer de inhoud en vervang de tekst tussen haakjes ‘[]’ & plak deze vervolgens in ChatGPT. 

 

Je bent een senior copywriter en event manager. Het event waarvoor jij een uitnodigingsmail schrijft heet [Evenement Naam]. 

Het doel van deze mail is om de bezoeker van dit evenement te informeren. Zorg ervoor dat je de tekst zodanig  schrijft dat dit de lezer activeert. Houd hierbij rekening dat de mail niet te lang wordt en dat je alleen de benodigde informatie deelt. 

De tekst moet de aandacht van de lezer grijpen zonder dat deze te informeel wordt. 

 

Algemene informatie over het evenement: 

 • [USP 1]
 • [USP 2]
 • [USP 3]
 • etc…

Evenement Gegevens:

 • Datum: [Datum]
 • Tijd: [Tijd]
 • Locatie: [Locatie]
 • Agenda van het Evenement:
  • [Hoofdthema’s of onderwerpen die behandeld zullen worden]
 • Sprekers en Gastsprekers:
  • [Namen van prominente sprekers: Naam 1, Naam 2, etc… ]
  • [Korte biografieën of achtergrondinformatie]
 • Netwerkmogelijkheden:
  • [Geef details over eventuele netwerksessies of interactieve onderdelen]
 • Bevestiging van Aanwezigheid:
  • [Instructies voor het bevestigen van aanwezigheid]
 • Speciale Vereisten (indien van toepassing):
  • [Eventuele specifieke vereisten voor deelnemers]

Prompt Input (Kopieer dit)

Kopieer de inhoud en vervang de tekst tussen haakjes ‘[]’ & plak deze vervolgens in ChatGPT. 

 

Je bent een senior copywriter en event manager. Het event waarvoor jij een uitnodigingsmail schrijft heet [Evenement Naam]. 

Het doel van deze mail is om de bezoeker van dit evenement te informeren. Zorg ervoor dat je de tekst zodanig  schrijft dat dit de lezer activeert. Houd hierbij rekening dat de mail niet te lang wordt en dat je alleen de benodigde informatie deelt. 

De tekst moet de aandacht van de lezer grijpen zonder dat deze te informeel wordt. 

 

Algemene informatie over het evenement: 

 • [USP 1]
 • [USP 2]
 • [USP 3]
 • etc…

Evenement Gegevens:

 • Datum: [Datum]
 • Tijd: [Tijd]
 • Locatie: [Locatie]
 • Agenda van het Evenement:
  • [Hoofdthema’s of onderwerpen die behandeld zullen worden]
 • Sprekers en Gastsprekers:
  • [Namen van prominente sprekers: Naam 1, Naam 2, etc… ]
  • [Korte biografieën of achtergrondinformatie]
 • Netwerkmogelijkheden:
  • [Geef details over eventuele netwerksessies of interactieve onderdelen]
 • Bevestiging van Aanwezigheid:
  • [Instructies voor het bevestigen van aanwezigheid]
 • Speciale Vereisten (indien van toepassing):
  • [Eventuele specifieke vereisten voor deelnemers]
Prompt Input (Voorbeeld)
Je bent een senior copywriter en event manager. Het event waarvoor jij een uitnodigingsmail schrijft heet Event Summit 2024.

 

Het doel van deze mail is om de bezoeker van dit evenement te informeren. Zorg ervoor dat je de tekst zodanig  schrijft dat dit de lezer activeert. Houd hierbij rekening dat de mail niet te lang wordt en dat je alleen de benodigde informatie deelt. 

De tekst moet de aandacht van de lezer grijpen zonder dat deze te informeel wordt. 


Evenement Gegevens:

 • Algemene informatie over het evenement: 
  • 15+ Inspirerende sprekers
  • +/- 450 interessante exposanten (waaronder aanmelder.nl)
  • Waanzinnig entertainment
  • Netwerk mogelijkheden met duizenden professionals
  • De grootste vakbeurs van de evenementen industrie 
 • Datum: 8 februari 2024
 • Tijd: 10:00 – 22:30 
 • Locatie: Utrecht
 • Agenda van het Evenement:
  • Start beurs: 10:00 – 17:30
  • Eventsummit Stage 11:00- 16:00
  • Sekershuys 11:00 – 16:30 
  • DeSpreker.nl 11:00 – 15:30 
  • Netwerkborrel 17:30 – 19:00 
 • Sprekers en Gastsprekers: 
  • Raymond van de Klundert (Kluun): Raymond van de Klundert (Kluun) is bekend van zijn bestsellers Komt een vrouw bij de dokter (2003), Familieopstelling (2020) en Help, ik heb een puber! (2022). Kluun weet zowel als spreker en coach persoonlijke ervaringen om te zetten in een boeiende boodschap. Hij motiveert zijn publiek om het mooiste uit het leven te halen. Hij is recht voor z’n raap en deelt in zijn lezingen ook praktische inzichten over omgaan met tegenslagen. Kluun is te boeken als spreker bij het Sprekershuys op de thema’s persoonlijke ontwikkeling, communicatie & storytelling, ondernemerschap en verandermanagement.
  • Martijn van der Craats: ICT, gaming, esports, Virtual Reality, Onderwijs. Om maar een greep te nemen in de werkzaamheden waar Martijn van der Craats zich de afgelopen 10 jaar mee bezig heeft gehouden. Hij werkte onder andere voor 5CA, Team Liquid en H20 Esports Campus als manager en CEO. Hiernaast is Martijn docent in de richting van esports en gaming op de Hogeschool van Amsterdam.Martijn is uit persoonlijke passie altijd op de hoogte van de nieuwste technologische snufjes en streeft er constant naar om bij te blijven in deze dynamische wereld. Met zijn bedrijf Martific voorziet hij organisaties van kennis van generatieve Artficial Intelligence en geeft hij workshops hoe je Artificial Intelligence kunt inzetten voor jouw werkzaamheden. Op EventSummit neemt hij je mee in de kansen en ook verantwoordelijkheden die het gebruik van AI met zich meebrengt.

    

    

 • Netwerkmogelijkheden:
  • Netwerkborrel 17:30 – 19:00
 • Bevestiging van Aanwezigheid:
  • Bestel nu je tickets 
 • Speciale Vereisten (indien van toepassing):
  • Vergeet niet op tijd je tickets te bestellen.
ChatGPT output
Onderwerp: Ontdek de Kracht van Event Summit 2024 – Bestel Nu Je Tickets!

 

Beste [Naam],

Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring op Event Summit 2024 – dé toonaangevende vakbeurs van de evenementenindustrie! Op 8 februari 2024, van 10:00 tot 22:30, komt de branche samen in Utrecht voor een dag vol inspiratie, innovatie en ongekende netwerkmogelijkheden.

Wat je kunt verwachten:

 • Inspirerende Sprekers: Luister naar meer dan 15 vooraanstaande sprekers, waaronder Kluun, bekend van bestsellers zoals “Komt een vrouw bij de dokter.” Kluun deelt persoonlijke ervaringen en biedt praktische inzichten over persoonlijke ontwikkeling, storytelling en ondernemerschap.
 • Boeiende Inzichten van Martijn van der Craats: Ontdek de nieuwste trends in ICT, gaming, esports en Virtual Reality. Martijn, CEO van H20 Esports Campus, neemt je mee in de wereld van generatieve Artificial Intelligence en de kansen die dit biedt voor jouw werkzaamheden.
 • Vakbeurs en Entertainment: Verken de stands van meer dan 450 exposanten, waaronder aanmelder.nl. Geniet van waanzinnig entertainment en ontmoet duizenden professionals op de grootste vakbeurs in de evenementenindustrie.

Agenda hoogtepunten:

 • Start beurs: 10:00 – 17:30
 • Eventsummit Stage: 11:00 – 16:00
 • Sprekershuys: 11:00 – 16:30
 • Netwerkborrel: 17:30 – 19:00

Netwerk als een Pro:

Maak gebruik van de unieke netwerkmogelijkheden tijdens de Netwerkborrel van 17:30 tot 19:00. Ontmoet gelijkgestemde professionals en breid je netwerk uit.

Bevestig Je Aanwezigheid:

Mis dit niet! Bestel nu je tickets en verzeker jezelf van een plek op dit inspirerende evenement. Klik hier om je tickets te bestellen [link naar ticketpagina].

Belangrijk:

Vergeet niet op tijd je tickets te bestellen, en maak je klaar voor een dag vol nieuwe inzichten, connecties en groei!

Met vriendelijke groet,

[Je Naam] Senior Copywriter en Event Manager Event Summit 2024

 

Prompt 2: Review mijn uitnodigings email

HIDDEN
Hidden

Prompt Input (Kopieer dit)

Kopieer de inhoud en vervang de tekst tussen haakjes ‘[]’ & plak deze vervolgens in ChatGPT. 

 

Kruip in het hoofd van een ervaren event manager en e-mail marketeer. Je kent de ins-en-outs van alles binnen de event industrie. Ik heb een uitnodiging voor een event geschreven.

Beoordeel deze uitnodiging en geef suggesties hoe deze beter geschreven kan worden zodat de boodschap duidelijker wordt voor potentiële deelnemer.

Wees kritisch op de schrijfstijl en maak een lijstje van potentiële verbeterpunten.  Let op! Het is cruciaal dat je de mail niet gaat herschrijven, maar alleen de verbeterpunten weergeeft. 

De mail die je zal beoordelen staat hier onder: [Plak mail inhoud hier]

Prompt Input (Voorbeeld)
Kruip in het hoofd van een ervaren event manager en e-mail marketeer. Je kent de ins-en-outs van alles binnen de event industrie. Ik heb een uitnodiging voor een event geschreven.

 

Beoordeel deze uitnodiging en geef suggesties hoe deze beter geschreven kan worden zodat de boodschap duidelijker wordt voor potentiële deelnemer.

Wees kritisch op de schrijfstijl en maak een lijstje van potentiële verbeterpunten.  Let op! Het is cruciaal dat je de mail niet gaat herschrijven, maar alleen de verbeterpunten weergeeft. 

De mail die je zal beoordelen staat hier onder:

Onderwerp: Ontdek de Kracht van Event Summit 2024 – Bestel Nu Je Tickets!

Beste [Naam],

Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring op Event Summit 2024 – dé toonaangevende vakbeurs van de evenementenindustrie! Op 8 februari 2024, van 10:00 tot 22:30, komt de branche samen in Utrecht voor een dag vol inspiratie, innovatie en ongekende netwerkmogelijkheden.

Wat je kunt verwachten:

 • Inspirerende Sprekers: Luister naar meer dan 15 vooraanstaande sprekers, waaronder Kluun, bekend van bestsellers zoals “Komt een vrouw bij de dokter.” Kluun deelt persoonlijke ervaringen en biedt praktische inzichten over persoonlijke ontwikkeling, storytelling en ondernemerschap.
 • Boeiende Inzichten van Martijn van der Craats: Ontdek de nieuwste trends in ICT, gaming, esports en Virtual Reality. Martijn, CEO van H20 Esports Campus, neemt je mee in de wereld van generatieve Artificial Intelligence en de kansen die dit biedt voor jouw werkzaamheden.
 • Vakbeurs en Entertainment: Verken de stands van meer dan 450 exposanten, waaronder aanmelder.nl. Geniet van waanzinnig entertainment en ontmoet duizenden professionals op de grootste vakbeurs in de evenementenindustrie.

Agenda hoogtepunten:

 • Start beurs: 10:00 – 17:30
 • Eventsummit Stage: 11:00 – 16:00
 • Sprekershuys: 11:00 – 16:30
 • Netwerkborrel: 17:30 – 19:00

Netwerk als een Pro:

Maak gebruik van de unieke netwerkmogelijkheden tijdens de Netwerkborrel van 17:30 tot 19:00. Ontmoet gelijkgestemde professionals en breid je netwerk uit.

Bevestig Je Aanwezigheid:

Mis dit niet! Bestel nu je tickets en verzeker jezelf van een plek op dit inspirerende evenement. Klik hier om je tickets te bestellen [link naar ticketpagina].

Belangrijk:

Vergeet niet op tijd je tickets te bestellen, en maak je klaar voor een dag vol nieuwe inzichten, connecties en groei!

Met vriendelijke groet,

[Je Naam] Senior Copywriter en Event Manager Event Summit 2024

ChatGPT output
Verbeterpunten:

 

 1. Onderwerp van de E-mail:
  • Het onderwerp kan sterker en prikkelender worden gemaakt. Bijvoorbeeld: “Mis het niet: Ervaar de Kracht van Event Summit 2024 – Bestel Nu Je Tickets!”
 2. Opening van de E-mail:
  • Overweeg een meer pakkende inleiding om de nieuwsgierigheid van de lezer te wekken. Bijvoorbeeld: “Klaar voor een buitengewone dag vol inspiratie en netwerkmogelijkheden? Event Summit 2024 wacht op jou!”
 3. Beschrijving van het Event:
  • Maak de beschrijving van het event korter en krachtiger om de leesbaarheid te verbeteren. Focus op de meest opvallende elementen om de aandacht van de lezer vast te houden.
 4. Sprekers en Inzichten:
  • Voeg een korte teaser toe voor elke spreker en hun onderwerp om de interesse van de lezer te vergroten. Bijvoorbeeld: “Kluun deelt persoonlijke ervaringen en ondernemersinzichten – een niet te missen kans!”
 5. Agenda Hoogtepunten:
  • Overweeg het gebruik van een visuele weergave, zoals een tabel of grafiek, om de agenda hoogtepunten overzichtelijker te presenteren.
 6. Netwerkborrel Sectie:
  • Benadruk de waarde van de netwerkborrel en hoe dit deelnemers kan helpen bij het vergroten van hun netwerk.
 7. Call-to-Action (CTA):
  • Maak de CTA nog duidelijker en benadruk de urgentie. Bijvoorbeeld: “Zorg dat je erbij bent! Bestel je tickets vandaag nog [link naar ticketpagina] voordat ze op zijn!”
 8. Afsluiting:
  • Overweeg om de afsluiting persoonlijker te maken, bijvoorbeeld door de lezer te bedanken voor hun interesse in Event Summit 2024.
 9. Belangrijk Sectie:
  • Maak deze sectie korter en krachtiger. Bijvoorbeeld: “Bestel nu en bereid je voor op een dag vol groei en inspiratie!”
 10. Afzenderinformatie:
  • Overweeg om de functie ‘Senior Copywriter en Event Manager’ te scheiden. Mogelijk kan de rol van Event Manager meer nadruk krijgen.

Let op deze suggesties en pas ze toe op de specifieke stijl en tonaliteit die bij de Event Summit 2024 past.

Follow-up Prompt: Verbeter mijn e-mail (Bonus)

HIDDEN

Kopieer de inhoud & plak deze vervolgens in ChatGPT. 

 

Houd de vorige prompt in je achterhoofd. Herschrijf de mail nu op basis van jouw verbeterpunten.

Prompt Input (Kopieer dit)

Kopieer de inhoud & plak deze vervolgens in ChatGPT. 

 

Houd de vorige prompt in je achterhoofd. Herschrijf de mail nu op basis van jouw verbeterpunten.

ChatGPT output
Onderwerp: Mis het niet: Ervaar de Kracht van Event Summit 2024 – Bestel Nu Je Tickets!

 

Beste [Naam],

Klaar voor een buitengewone dag vol inspiratie en netwerkmogelijkheden? Event Summit 2024 staat voor de deur, en we willen jou erbij hebben! Op 8 februari 2024, van 10:00 tot 22:30, verzamelt de evenementenindustrie zich in Utrecht voor dé toonaangevende vakbeurs.

Wat je kunt verwachten:

 • Inspirerende Sprekers: Ontdek persoonlijke inzichten van Kluun, bekend van bestsellers zoals “Komt een vrouw bij de dokter,” over ontwikkeling, storytelling, en ondernemerschap.
 • Boeiende Inzichten van Martijn van der Craats: Verken de nieuwste trends in ICT, gaming, esports, en Virtual Reality met Martijn, CEO van H20 Esports Campus.
 • Vakbeurs en Entertainment: Verken de stands van 450+ exposanten, geniet van waanzinnig entertainment en ontmoet duizenden professionals.

Agenda hoogtepunten:

 • Start beurs: 10:00 – 17:30
 • Eventsummit Stage: 11:00 – 16:00
 • Sprekershuys: 11:00 – 16:30
 • Netwerkborrel: 17:30 – 19:00

Netwerk als een Pro:

Mis de unieke netwerkmogelijkheden niet tijdens de Netwerkborrel van 17:30 tot 19:00. Ontmoet gelijkgestemde professionals en breid je netwerk uit.

Bevestig Je Aanwezigheid:

Zorg dat je erbij bent! Bestel je tickets vandaag nog [link naar ticketpagina] voordat ze op zijn!

Belangrijk:

Bestel nu en bereid je voor op een dag vol groei en inspiratie!

Met vriendelijke groet,

[Je Naam] Senior Event Manager Event Summit 2024

Follow-up Prompt: Vertaal mijn e-mail (Bonus)

HIDDEN

Kopieer de inhoud & plak deze vervolgens in ChatGPT. 

 

Houd de vorige prompt in je achterhoofd. Jij spreekt vloeiend Engels. Vertaal deze mail naar het Engels. Zorg ervoor dat de tekst dezelfde lengte behoudt. De tekst moet makkelijk te lezen zijn en niet te veel afwijken van de originele inhoud.

Prompt Input (Kopieer dit)

Kopieer de inhoud & plak deze vervolgens in ChatGPT. 

 

Houd de vorige prompt in je achterhoofd. Jij spreekt vloeiend Engels. Vertaal deze mail naar het Engels. Zorg ervoor dat de tekst dezelfde lengte behoudt. De tekst moet makkelijk te lezen zijn en niet te veel afwijken van de originele inhoud.

ChatGPT output
Subject: Don’t Miss Out: Experience the Power of Event Summit 2024 – Order Your Tickets Now!

 

Dear [Name],

Are you ready for an extraordinary day filled with inspiration and networking opportunities? Event Summit 2024 is just around the corner, and we want you to be part of it! On February 8, 2024, from 10:00 to 22:30, the event industry will gather in Utrecht for the leading trade show.

What to expect:

 • Inspiring Speakers: Discover personal insights from Kluun, renowned for bestsellers like “Komt een vrouw bij de dokter,” on development, storytelling, and entrepreneurship.
 • Engaging Insights from Martijn van der Craats: Explore the latest trends in ICT, gaming, esports, and Virtual Reality with Martijn, CEO of H20 Esports Campus.
 • Trade Show and Entertainment: Explore the booths of 450+ exhibitors, enjoy fantastic entertainment, and meet thousands of professionals.

Agenda highlights:

 • Start of the trade show: 10:00 – 17:30
 • Event Summit Stage: 11:00 – 16:00
 • Speakers’ House: 11:00 – 16:30
 • Networking Drinks: 17:30 – 19:00

Network like a Pro:

Don’t miss the unique networking opportunities during the Networking Drinks from 17:30 to 19:00. Meet like-minded professionals and expand your network.

Confirm Your Presence:

Make sure you’re there! Order your tickets today [link to ticket page] before they run out!

Important:

Order now and prepare for a day full of growth and inspiration!

Best regards,

[Your Name] Senior Event Manager Event Summit 2024

Nadat jij je mail opgesteld hebt met ChatGPT en deze ook hebt gecontroleerd, is deze dan eindelijk gebruiksklaar om naar je deelnemers te versturen.

 

Tip: Handmatig mails versturen is tijdrovend. Met aanmelder.nl haar Event Communicatie functie binnen haar Event Management software verstuur je gemakkelijk geautomatiseerde persoonlijke en effectieve mailtjes in jouw huisstijl.

 

Prompt 3: Event Website landingspagina

TEST

Kopieer de inhoud en vervang de tekst tussen haakjes ‘[]’ & plak deze vervolgens in ChatGPT. 

 

Je bent een senior copywriter en event manager. Het event waarvoor jij een uitnodigingsmail schrijft heet [Evenement Naam]. 

Het doel van deze mail is om de bezoeker van dit evenement te informeren. Zorg ervoor dat je de tekst zodanig  schrijft dat dit de lezer activeert. Houd hierbij rekening dat de mail niet te lang wordt en dat je alleen de benodigde informatie deelt. 

De tekst moet de aandacht van de lezer grijpen zonder dat deze te informeel wordt. 

 

Algemene informatie over het evenement: 

 • [USP 1]
 • [USP 2]
 • [USP 3]
 • etc…

Evenement Gegevens:

 • Datum: [Datum]
 • Tijd: [Tijd]
 • Locatie: [Locatie]
 • Agenda van het Evenement:
  • [Hoofdthema’s of onderwerpen die behandeld zullen worden]
 • Sprekers en Gastsprekers:
  • [Namen van prominente sprekers: Naam 1, Naam 2, etc… ]
  • [Korte biografieën of achtergrondinformatie]
 • Netwerkmogelijkheden:
  • [Geef details over eventuele netwerksessies of interactieve onderdelen]
 • Bevestiging van Aanwezigheid:
  • [Instructies voor het bevestigen van aanwezigheid]
 • Speciale Vereisten (indien van toepassing):
  • [Eventuele specifieke vereisten voor deelnemers]

Prompt Input (Kopieer dit)

Jij bent een ervaren copywriter en content marketeer. Je bent gespecialiseerd in storytelling en overigens erg goed in het schrijven van landingspagina’s die converteren. 

 

Jij wordt ingeschakeld om een landingspagina te schrijven voor een evenement. Zorg ervoor dat het programma voor de dag hier ook beschreven wordt. 

Denk hierbij dus ook aan de workshops die de sprekers geven waar iedereen zich apart voor zou kunnen inschrijven. 

De tekst op deze pagina dient zo geschreven te worden dat de lezers niet alleen geïnformeerd worden, maar ook getriggerd worden om zichzelf in te schrijven via de call-to-action die er op deze pagina staat. 

Schrijf een landingspagina op basis van de volgende gegevens:

Naam van het evenement: [Event Naam]

Organisator: [Naam organisator], [Locatie].

Algemene informatie evenement: [USP1], [USP2], etc…

Datum en Tijd: [Datum en Tijd]

Agenda van het Evenement: [Hoofdthema’s of onderwerpen die behandeld zullen worden]

Evenement Thema: [Thema]

Doel van het evenement:

 • [Wat is het specifieke doel van het evenement?]
 • [Is het een conferentie, workshop, webinar of een ander soort bijeenkomst?]

Spreker 1: [Naam spreker]
Aanvullende informatie over spreker: [Informatie]

Spreker 2: [Naam spreker]
Aanvullende informatie over spreker: [Informatie]

Spreker 3: [Naam spreker]
Aanvullende informatie over spreker: [Informatie]

CTA de website: [Waartoe wil jij je website bezoekers aanzetten? Bijvoorbeeld: Tickets kopen, Contact opnemen, etc…]

Prompt Input (Voorbeeld)
Jij bent een ervaren copywriter en content marketeer. Je bent gespecialiseerd in storytelling en overigens erg goed in het schrijven van landingspagina’s die converteren. 

 

Jij wordt ingeschakeld om een landingspagina te schrijven voor een evenement. Zorg ervoor dat het programma voor de dag hier ook beschreven wordt. 

Denk hierbij dus ook aan de workshops die de sprekers geven waar iedereen zich apart voor zou kunnen inschrijven. 

De tekst op deze pagina dient zo geschreven te worden dat de lezers niet alleen geïnformeerd worden, maar ook getriggerd worden om zichzelf in te schrijven via de call-to-action die er op deze pagina staat. 

Schrijf een landingspagina op basis van de volgende gegevens:

Naam van het evenement: Event Summit 2024

Algemene informatie evenement:

 • 15+ Inspirerende sprekers
 • +/- 450 interessante exposanten (waaronder aanmelder.nl)
 • Waanzinnig entertainment
 • Netwerk mogelijkheden met duizenden professionals
 • De grootste vakbeurs van de evenementen industrie 

Organisator: Event Summit, Utrecht.

Datum en Tijd:
Datum: 8 februari 2024
Tijd: 10:00 – 22:30

Agenda van het Evenement:

  • Start beurs: 10:00 – 17:30
  • Eventsummit Stage 11:00- 16:00
  • Sekershuys 11:00 – 16:30
  • DeSpreker.nl 11:00 – 15:30
  • Netwerkborrel 17:30 – 19:00

Evenement Thema: De grootste vakbeurs van de evenementen industrie

Doel van het evenement:

 • Het bieden van netwerkmogelijkheden voor eventmanagers, het inspireren van event managers en het entertainen van eventmanagers.
 • Het is een beurs

Spreker 1: Raymond van de Klundert (Kluun): Raymond van de Klundert (Kluun) is bekend van zijn bestsellers Komt een vrouw bij de dokter (2003), Familieopstelling (2020) en Help, ik heb een puber! (2022). Kluun weet zowel als spreker en coach persoonlijke ervaringen om te zetten in een boeiende boodschap. Hij motiveert zijn publiek om het mooiste uit het leven te halen. Hij is recht voor z’n raap en deelt in zijn lezingen ook praktische inzichten over omgaan met tegenslagen. Kluun is te boeken als spreker bij het Sprekershuys op de thema’s persoonlijke ontwikkeling, communicatie & storytelling, ondernemerschap en verandermanagement.

Spreker 2: Martijn van der Craats: ICT, gaming, esports, Virtual Reality, Onderwijs. Om maar een greep te nemen in de werkzaamheden waar Martijn van der Craats zich de afgelopen 10 jaar mee bezig heeft gehouden. Hij werkte onder andere voor 5CA, Team Liquid en H20 Esports Campus als manager en CEO. Hiernaast is Martijn docent in de richting van esports en gaming op de Hogeschool van Amsterdam.
Martijn is uit persoonlijke passie altijd op de hoogte van de nieuwste technologische snufjes en streeft er constant naar om bij te blijven in deze dynamische wereld. Met zijn bedrijf Martific voorziet hij organisaties van kennis van generatieve Artficial Intelligence en geeft hij workshops hoe je Artificial Intelligence kunt inzetten voor jouw werkzaamheden. Op EventSummit neemt hij je mee in de kansen en ook verantwoordelijkheden die het gebruik van AI met zich meebrengt.

 

CTA de website: Bestel je tickets hier

ChatGPT output

Event Summit 2024: Ontdek, Leer, Verbind

Welkom bij het Event Summit 2024, hét epicentrum van innovatie, inspiratie en netwerkmogelijkheden voor de evenementenindustrie. Op 8 februari 2024 transformeert Utrecht in de ultieme ontmoetingsplaats voor professionals, waar meer dan 15 inspirerende sprekers, 450 boeiende exposanten (waaronder aanmelder.nl) en een overvloed aan waanzinnig entertainment samenkomen. Dit is niet zomaar een evenement; dit is de grootste vakbeurs van de evenementenindustrie.

Algemene Informatie:

 • Sprekers & Exposanten: Laat je leiden door de inzichten van meer dan 15 inspirerende sprekers, waaronder niemand minder dan Raymond van de Klundert (Kluun) en Martijn van der Craats. Verken daarnaast de innovatieve producten en diensten van meer dan 450 exposanten, waaronder aanmelder.nl.
 • Entertainment & Netwerkmogelijkheden: Ervaar waanzinnig entertainment dat je zintuigen prikkelt. Ontmoet duizenden professionals en leg waardevolle contacten tijdens de netwerkborrel. Dit is jouw kans om te connecten met de crème de la crème van de evenementenindustrie.

Programma:

Beurs (10:00 – 17:30):

Verken de nieuwste trends, technologieën en innovaties die de evenementenindustrie vormgeven. Ontmoet exposanten, ontdek nieuwe samenwerkingsmogelijkheden en laat je inspireren door baanbrekende ideeën.

Eventsummit Stage (11:00 – 16:00):

Op het hoofdpodium delen visionaire sprekers hun inzichten en ervaringen. Maak kennis met de kracht van storytelling en laat je leiden door boeiende lezingen die je persoonlijke en professionele ontwikkeling stimuleren.

Sprekershuys (11:00 – 16:30):

Raymond van de Klundert (Kluun) betreedt het Sprekershuys met zijn unieke kijk op persoonlijke ontwikkeling, communicatie & storytelling, ondernemerschap en verandermanagement. Laat je inspireren door zijn recht-voor-z’n-raap benadering en praktische inzichten.

DeSpreker.nl (11:00 – 15:30):

Ontmoet Martijn van der Craats, een pionier op het gebied van ICT, gaming, esports en Virtual Reality. Laat je meenemen in de wereld van generatieve Artificial Intelligence en ontdek de kansen en verantwoordelijkheden die dit met zich meebrengt.

Netwerkborrel (17:30 – 19:00):

Laat de dag ontspannen afsluiten tijdens de netwerkborrel. De perfecte gelegenheid om nieuwe connecties te maken en ideeën uit te wisselen.

Doel van het Evenement:

Event Summit 2024 is niet zomaar een beurs; het is een platform dat is ontworpen om eventmanagers te verbinden, inspireren en entertainen. Ontdek nieuwe mogelijkheden, laat je inspireren door visionaire sprekers en neem deel aan de evolutie van de evenementenindustrie.

Waar Wacht Je Nog Op?

Dompel jezelf onder in de toekomst van evenementen op 8 februari 2024. Bestel nu je tickets en verzeker jezelf van een plek op hét evenement van het jaar. Mis het niet – de toekomst van evenementen begint hier!

Bestel Je Tickets Hier

Hulp krijgen van AI bij het schrijven van de content voor je (event) website is iets waar je een aantal jaar geleden niet eens over durfde te dromen. Met dank aan de snelle innovatie op het gebied van AI en de toegankelijkheid van deze technologie, is dit werkelijkheid geworden.
Nu je al helemaal klaar staat om deze tips toe te passen, moet je wel in je achterhoofd houden dat een AI schrijfhulp zo nu en dan nog altijd ‘foutjes’ kan maken. Zorg er dus altijd voor dat je de output van ChatGPT naleest.

Hi drukke Event Manager… Heb je even?

Organiseer je binnenkort een event? Met Event Management kun je diverse taken automatiseren en stroomlijnen, zodat jij je kan richten op het evenement zelf. Zo kun je mailings automatiseren, personaliseren en branden, een evenementenwebsite maken, deelnemers registreren, tickets verkopen, financiële administratie beheren en nog veel meer. Alles vanuit één overzichtelijk dashboard.

Test diverse features nu 14 dagen gratis.