Scholing | Begeleiding Verdieping

“Ik moet stoppen met roken, maar mijn man rookt gewoon door!!” 

Knooppunt Ketenzorg biedt u in samenwerking met Zorggroep ROHWN, Zorggroep Katwijk, Rijncoepel en Alphen op één Lijn de Stoppen met Roken scholing aan. 
©aliber Academie ondersteunt Knooppunt Ketenzorg in de organisatie van deze Stoppen met Roken scholingen in de regio. 


Deze scholing geeft inzichten in hoe de zorgverlener de begeleiding van rokers kan optimaliseren. 
Het geeft verdieping in het stopplan, het stopproces, het volhouden en terugvalpreventie. Ook ontvangt men tips voor de gesprekken met de roker, die de kans op succesvol stoppen vergroten. 
Maar de scholing geeft vooral veel ruimte om samen te oefenen en de vaardigheden in het omgaan met diverse rokers te vergroten. Zo oefent men de gesprekken met rokers o.a. op basis van motiverende gespreksvoering. 
 

Voor wie 
Deze scholing is geschikt voor iedereen die de scholing Begeleiding Basis bij ons of elders heeft gevolgd (daarin leer je o.a. de opbouw van en de onderwerpen in de diverse gesprekken) en ervaring heeft in Motiverende Gespreksvoering. Indicatie voor ervaring is dat men aan minimaal 50 rokers begeleiding heeft gegeven. 
 

Leerdoelen 
De deelnemer 

  • Heeft de kennis over wat richtlijnen zeggen over gedragsmatige interventies opgefrist. 
  • Beseft het belang van wat hij/zij zelf als eerste zegt tegen een roker over roken en wat dat moet zijn om beweging richting stoppen te brengen. 
  • Kan beter afstemmen met de roker, wat de kans op succes vergroot 
  • Heeft nieuwe vaardigheden aangeleerd om te gebruiken in het gesprek met de roker/ stopper 


Accreditatie
Al onze bij- en nascholingen zijn geaccrediteerd in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken, de NVvPO en de V&VN met 3 punten.
 

Kosten
€ 50
 

Casus
Het is mogelijk om bij deze scholing een casus in te sturen. Deze mag ingestuurd worden naar info@sso-caliber.nl o.v.v. 9 november 2021.
 

Attentie
Meld u zich binnen één week voor aanvang van de nascholing af, dan zijn wij helaas genoodzaakt om €25,- administratiekosten in rekening te brengen. Dit bedrag zal aan de huisartsenpraktijk worden gefactureerd.

Contact
Voor vragen over deze nascholing kunt u contact opnemen met ©aliber Academie via info@sso-caliber.nl of via tel: 0252 767 099.


 

Let op: op onderstaande emailadres zullen wij ook de link sturen waar u de scholing op kunt volgen. 

€ 50,00

Totaal: € 50,00

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren