Inhoud van de training

Als hulpverlener krijg je elke dag veel voor je kiezen. Heftige emoties, schrijnende verhalen, traumatische ervaringen… Noem maar op. Maar hoe ga je er als hulpverlener eigenlijk mee om? Hoe ga je er als mens mee om?

Als hulpverlener zijn we als persoon ons eigen instrument waar we elke dag mee werken. Elke muzikant is zuinig op zijn of haar instrument en dat instrument krijgt heel veel zorg. Hoe zit het met jouw instrument als hulpverlener? Oftewel hoe goed zorg jij voor jezelf? Hoe ga je om met alle verhalen en emoties die je op een dag te horen krijgt. Om er als mens goed mee om te kunnen gaan, is een goede kennis van jezelf, je eigen patronen en valkuilen en inzicht in overdracht – tegenoverdracht heel erg belangrijk.

Daarnaast heb je ook een goede theoretische achtergrond nodig, zodat je alle problematieken die voorbij komen, herkent en kunt plaatsen.

Tijdens deze training gaan we werken aan jezelf als hulpverlener en hoe je vervolgens vanuit jezelf de verbinding met je cliënt kunt maken.

Certificaat

Bij succesvolle afronding ontvang je een certificaat.

Doelstellingen

  • Inzicht in eigen patronen, valkuilen.
  • Inzicht in overdracht/tegenoverdracht, waar dit vandaan komt en hoe ermee om te gaan.
  • Inzicht in veel voorkomende psychopathologie, inzicht in de DSM-V, inzicht in veel voorkomende patronen bij cliënten.
  • Kennis van de werking van het brein en wat er in het lichaam gebeurt als er sprake is van bepaalde problematiek.
  • Inzicht in de gangbare instrumentaria, gesprekstechnieken en observatietechnieken waarmee je de verbinding tussen jou als hulpverlener en je cliënt kunt maken.

Studiemateriaal

Boek: ‘Reis naar je hart’,Jolanda Schepers, Het Boekenschap 2021

Werkboek: 'De hulpverlener als professional en als mens'.

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren