Hoe kan AI de security versterken en de specialisten ontlasten
Juist in tijden van thuiswerken

Het nieuwe werken-op-afstand stelt hoge eisen aan de aanpak van cybersecurity. Georganiseerde cybercriminelen maken in toenemende mate gebruik van kunstmatige intelligentie (AI), waardoor aanvallen continu een ander gedaante aannemen.
Ook aan de verdedigingskant groeit de noodzaak om AI steeds meer in te zetten. In de praktijk gebeurt dit steeds vaker, toch wordt AI ook vaak nog als risico gezien of als vervanging van de security operatie.

Worden in uw organisatie de kansen van AI voor het versterken van security benut?

Op 1 oktober organiseert SentinelOne, partner van AG Connect een ronde tafel over dit onderwerp onder leiding van dagvoorzitter Eva de Valk en Eric van Sommeren.
Tijdens deze ronde tafel gaan we in op hoe AI juist versterkend kan werken; voor het verhogen van het security niveau als voor de inzet van de security specialisten. 

 

10 tot 15 Security experts gaan met elkaar in gesprek over de volgende onderwerpen:

  • Hoe kijkt u aan tegen de mogelijkheden van AI om security te versterken?
  • Wat zijn daarbij de voor- en nadelen?
  • In hoeverre wordt AI nu al ingezet? En wat zijn de ervaringen?
  • Hoe ziet u de toekomst van de inrichting van het SOC voor zich?
  • Hoe verandert de rol van de specialisten? Ook i.v.m. het toenemende aantal thuiswerkplekken.

Tijdens de ronde tafel komen de resultaten van een eerder onderzoek over dit onderwerp onder security experts aan bod. Ook schuift Liesbeth Holterman, adviseur Cyberveilig Nederland, aan om haar visie op dit onderwerp te delen.
 

 

Eva de Valk is journalist, spreker en dagvoorzitter. Zij is gefascineerd door de impact van technologie op de maatschappij. Eerder werkte zij als correspondent in Silicon Valley, als vaste ‘tech friend’ bij NPO Radio 1 en als coördinator van de technologiepagina’s bij NRC Handelsblad. Ze heeft een brede belangstelling en deinst niet terug voor complexe onderwerpen.

 

Eric van Sommeren is als Sales Directeur voor Noord Europa bij SentinelOne verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitbouwen van zowel de next generation endpoint security business als bestaande of strategische samenwerkingen en partnerships in Noord Europa. Eric heeft meer dan 15 jaar ervaring in verschillende sales leiderschaps- en business development rollen bij verschillende IT-bedrijven zoals Palo Networks en Cisco Systems.

  Liesbeth Holterman is beleidsadviseur bij de cybersecurity branchevereniging Cyberveilig Nederland. Liesbeth heeft jarenlang bij de Nederlandse overheid gewerkt, op het gebied van nationale veiligheid. Vanuit verschillende rollen vertaalt zij strategische vraagstukken rondom cybersecurity naar tactisch en operationeel niveau. Momenteel is zij als kwartiermaker betrokken bij het versterken van de Nederlandse cybersecurity onderwijs-, onderzoek- en innovatieketen.

 

badge sticker printing
 badge sticker printing