Medical Delta Café
‘Prevention - a life journey of health?’
Donderdag 1 juli, 16.00-17.00 uur 

Vrijwel iedereen is het erover eens: om ook in de toekomst goede en betaalbare zorg te garanderen, zijn veranderingen en aanpassingen noodzakelijk. Een van die aanpassingen ligt in preventie en zelfmanagement. Real world data spelen daarbij een belangrijke rol om gezondheid en de kans op ziekte te kunnen voorspellen en te monitoren - vanaf een gezonde start tot gezond oud worden.

Deze data kunnen we verzamelen met bijvoorbeeld wearables, sensors, apps, metingen met thuisgenomen monsters of imaging zoals scans. Zo is het mogelijk om niet alleen het ontstaan van ziektes eerder te detecteren en te begrijpen, maar ook om preventiestrategieën te ontwikkelen en te evalueren.

Al deze data tezamen vormen echter nog geen ‘informatie’. Technologie is nodig om data betekenisvol bij zorgprofessionals en bij patiënten te brengen, zodat zij op basis hiervan kunnen handelen. De data zijn ook aantrekkelijk voor onderzoek en innovatie binnen biotech, farma, voeding en technologiebedrijven. Uiteindelijk kan het leiden tot een ‘journey of health’ voor ieders leven.

In het Medical Delta Café ‘Prevention - A life journey of health?’ bespreken wetenschappers en zorgprofessionals de implicaties hiervan voor toekomstig beleid, voor de ontwikkeling van technologie en voor interventies. Zijn we hiermee beter voorbereid op de toekomst? Als je straks een leven lang je gezondheid kunt meten, wat moet en kun je dan met die kennis? En is de BV Nederland eigenlijk wel voorbereid op ‘voorkomen’ in plaats van ‘genezen’?

Locatie: Online 
Datum: 1 juli 2021
Tijdstip: 16.00 – 17.00 uur


Bekijk hier het programma

Registreer hier

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren