Een zachte landing voor beschermd thuis

Hoe laat je de transitie van beschermd wonen naar beschermd thuis zacht in de samenleving landen?

De gemeente Veenendaal luisterde naar 225 verhalen van bewoners uit een beschermde woonlocatie, hulpverleners en inwoners uit Veenendaal. Het onderzoek bracht ervaringen en gedachten van mensen samen om de transitie naar beschermd thuis zacht in de samenleving te kunnen laten landen. Het helpt bij het bepalen van de stappen als je een beeld krijgt van wat onder álle betrokkenen leeft. 

Op maandag 28 maart 2022 van 15.00 tot 17.00 uur  gaan we in op hoe de gemeente Veenendaal de transitie naar Beschermd Thuis aanpakt en wat dit hen tot dusver heeft gebracht.  

De volgende experts brengen hun kennis en ervaring in: 

  • Christa Visser, beleidsadviseur Sociaal Domein en heeft Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang in haar portefeuille. Volgens Christa moet je juist met cliënten praten en niet over hen. Het geeft verassende inzichten en concreet handelingsperspectief 
  • Erik Dannenberg, voorzitter Divosa is auteur van het rapport Van Beschermd wonen naar Beschermd Thuis – over vernieuwing in de GGZ en opvang  
  • Dave van Mourik, managing partner van SenseGuide en begeleidde het narratief onderzoek in Veenendaal. Volgens Dave heb je voor complexe transities als Beschermd Thuis verhalen nodig om je te kunnen inleven in wat onder mensen leeft én cijfers om een transitie in beweging te zetten.

Aansluitend is er een panelgesprek met Christa, Erik en Dave waarbij er ruimte is voor vragen.

De kennissessie is te volgen via MS Teams. Vanaf 15.00 uur ben je van harte welkom.  

Kortom, een inspirerende bijeenkomst met voldoende ruimte voor interactie! 

Gijswim de Haas

SenseGuide

 

 

 

 

 

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren