'Aan de slag met vitaliteit'

 

14:00 - 15:30 uur | Informele ontvangst en mogelijkheid om wedstrijden te bezoeken

15:30 - 16:00 uur | Ontvangst event Vitaal Bedrijf

16:00 - 17:30 uur | Inhoudelijk programma

 

Opening 

door Jan Willem Landré, programmaleider Vitaal Bedrijf

 

Presentatie ‘Hoe maak ik een succes van vitaliteit binnen mijn organisatie’ 

door Maarten Jan Stam, adviseur, ondernemer, auteur en initiatiefnemer van Inhealth.

De aandacht voor de vitaliteit van werkend Nederland is de afgelopen 5 jaar in een stroomversnelling geraakt. Waar het voorheen iets was als extra arbeidsvoorwaarde of gezien werd als de ‘nieuwe fiets’ van de zaak, is het in 2022 is het niet meer weg te denken op de agenda van veel directietafels. Zonder een zorgvuldig idee, verhaal, aanpak en positie van het onderwerp binnen jouw organisatie kun je echter snel in de problemen komen. “Weggegooid geld”, “voor de mensen die toch al actief zijn”, “waar bemoeien ze zich mee” of “een doekje voor het bloeden”.

Goed en duurzaam inrichten van vitaliteit op de werkvloer is een vak. Een vak waarin kennis van de organisatie, sector, doelgroep, communicatie, cultuur en gedrag noodzakelijk zijn. Maarten Jan Stam neemt ons vanuit zijn jarenlange ervaring mee in hoe je als organisatie een succes maakt van vitaliteit binnen je organisatie.

 

Presentatie ‘De vitaliteit van de Nederlandse werknemer’ 

door Ludeke van der Es, Coördinator scans Vitaal Bedrijf

Wat leren we uit de scan voor medewerkers van Vitaal Bedrijf die al door veel bedrijven ingezet wordt? Hoe staat het ervoor met de vitaliteit van de Nederlandse werknemer? Met welke thema’s willen werknemers graag aan de slag en hoe kunnen organisaties hierin faciliteren? En wat zijn redenen waarom medewerkers wel of niet meedoen aan vitaliteitsactiviteiten op het werk? Deze en andere vragen worden beantwoord in deze presentatie.

 

Panelgesprek 

Onder leiding van Martine Schuijer, Directeur Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk!, gaan 'vitale koplopers' en vitaliteitspartners met elkaar in gesprek over de praktijk van vitaliteit op de werkvloer. Deelnemers o.a. Erik Steenbakkers, Directeur Holland FitSophie Miedema, Mede-oprichter Fire Up en Korien Jurgens, Directeur Lysias Advies. 

 

17:30 – 18:30 uur | Vitale borrel, napraten en netwerken

 

18:30 uur | Diner (optioneel), met de internationale deelnemers aan de ECSG

(Let op: inschrijving voor het diner is gesloten)

23 juni 2022

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren