Uitnodiging                                                   

2-daags symposium ter gelegenheid van het afscheid van
Rob Baatenburg de Jong, 8 en 9 juni 2023


Na een imposante carrière van 35 jaar, waarvan de laatste 17 jaar als afdelingshoofd KNO in het Erasmus MC, gaat Rob Baatenburg de Jong per 23 juni 2023 met emeritaat. Ter gelegenheid hiervan hebben wij een tweedaags symposium georganiseerd dat op 8 en 9 juni 2023 plaats vindt.  

Gedurende zijn carrière als KNO-arts en hoofd-hals chirurg stond hij aan de wieg van vele innovaties in de KNO-heelkunde en de hoofd-hals chirurgie. Rob ontwikkelde rekenkundige modellen die de kans op overleving van hoofd-hals kankerpatiënten beter kunnen voorspellen, die tegenwoordig dagelijks in de spreekkamer worden gebruikt. Daarnaast heeft hij in de jaren tachtig de echo hals met cytologische punctie als diagnosticum naar lymfeklier metastasen geïntroduceerd. Sindsdien is dit al vele jaren wereldwijd het gouden standaard onderzoek voor de hals.

In het Erasmus MC heeft hij samen met de afdeling pathologie nieuwe methoden ontwikkeld om radicale resectievlakken te bewerkstelligen. In de afgelopen jaren is hij bezig geweest met waardegedreven zorg. Zijn afdeling is hierin een voorloper binnen het Erasmus MC. Hoofd-hals chirurgie in de pediatrische populatie staat in Nederland in de kinderschoenen. Het wordt door vele verschillende disciplines gedaan met verschillende uitkomsten. Rob heeft ervoor gezorgd dat dit geclusterd verricht wordt en daarmee de uitkomsten verbeterd. 

Tijdens het symposium zullen deze aspecten, die hem na aan het hart liggen, worden belicht. Nadrukkelijk zal hier maar beperkt worden terug gekeken, maar ligt het accent vooral op de toekomst en hoe daarop te anticiperen.

 

U bent van harte uitgenodigd voor dit symposium. Bekijk hier het programma. De inschrijving is onderverdeeld in verschillende doelgroepen. Medisch specialist, AIOS en overige functies en persoonlijke toespraken.

Voor het wetenschappelijk programma kan gekozen worden voor een totaalpakket of een inschrijving per dag. Het diner op dag 1 is optioneel. Het wetenschappelijk programma eindigt op dag 2 om 15:30 uur. Daarna is er een apart gedeelte met “persoonlijke toespraken”. LET OP: hiervoor dient u zich apart aan te melden. Klik
hier voor het aanmeldformulier. Om de deelnamekeuze te vergemakkelijken hebben we een aparte toelichting per blok in het programma opgenomen.

Wij hebben ons uiterste best gedaan een zo breed mogelijk wetenschappelijk programma samen te stellen en hebben gelukkig veel collega's bereid gevonden als spreker op te treden. Maak
hier kennis met de sprekers.

Accreditatie is aangevraagd bij de KNO-vereniging. U kunt voor het totale symposium 10 punten behalen. Indien u zich voor één dag inschrijft dan worden de punten uiteraard naar rato verstrekt.

Het congres wordt gehouden in het karakteristieke "Wereldmuseum" aan de Nieuwe Maas te Rotterdam. Neem
hier kijkje op de locatie.

De sluitingstermijn voor aanmelden is donderdag 1 juni 2023.

 

Wij hopen u daar allen te ontmoeten!

                

Namens de organisatiecommissie
Mick Metselaar, plv afdelingshoofd/KNO-arts/Opleider


Dit symposium is mede mogelijk gemaakt door;

 

 

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren