Najaarsbijeenkomst Bemesting en GLB regio Noord

Komende najaar houdt Agrifirm bijeenkomsten; tijdens deze avonden krijg je meer kennis en nieuwe inzichten op het gebied van bemestingen en de nieuwste inzichten aangaande de GLB wetgeving. Een avond vol informatie over wetgeving en gewas oplossingen voor betere resultaten. 

 

De onderwerpen die aan bod komen:

  • GLB en nitraatrichtlijnen
  • Biostimulanten en plantversterker
  • Proefresultaten

 

GLB

Volgend jaar gaat het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) in, waarbij het stelsel van GLB-subsidies ingrijpend gaat veranderen. Wat gaat het nieuw GLB voor jouw bedrijf betekenen? Bijvoorbeeld de invulling van de eco-regelingen met behulp van simulatietool. Simulatietool GLB (agrifirm.nl)

Nitraatrichtlijnen

Op dit moment worden deze maatregelen verwerkt in de wetgeving zoals het Besluit Activiteiten Leefomgeving (BAL) en het Besluit gebruik meststoffen (BGM). De maatregelen zijn dan ook verplichtingen, die voor elke landbouwer gelden. Aanvullingen 7e actieprogramma nitraatrichtlijn (agrifirm.nl)

Biostimulanten 

Deze vormen een basisbouwsteen in de Geïntegreerde Teeltaanpak en zijn geen vervanger van curatieve middelen. Deze producten verbeteren de algemene kracht van de plant, onafhankelijk van de voedingswaarde van het product. Biostimulanten (agrifirm.nl)

Proefresultaten

Als afsluiter worden praktijkvoorbeelden van het land besproken van afgelopen jaar. Wat werkt goed en wat beter niet te doen.

 

Uiteraard wordt dit evenement afgesloten met gelegenheid tot vragen stellen en netwerken onder het genot van een kleine versnapering.

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren