GROEN in transitie – praktijkgericht onderzoek helpt!

 

Hoe creëren we een gezonde bodem en schoon water? Wat is de weg naar duurzaam en gezond voedsel? Welk perspectief is er voor het leven op het platteland? En hoe zorgen we voor natuurherstel? De media staan vol met maatschappelijke vraagstukken die verbonden zijn met het groene domein. Wat ons tot hier heeft gebracht, is onvoldoende voor een duurzame toekomst. Maar hoe gaan we het dan wél samen doen?

Kom op donderdag 7 december a.s. naar het Open Atelier van CoE Groen in de Mauritskazerne in Ede. Ontdek interessante onderzoeksprojecten rond prangende groene kwesties en denk mee over hoe praktijkgericht onderzoek jouw vragen kan beantwoorden – samen met onze strategische partners en andere onderzoekers, beleidsmakers en studenten.

Voor de gelegenheid is de Mauritskazerne omgetoverd tot een interactieve expositieruimte. Een guided tour voert je langs diverse projecten en in werkateliers kun je zelf actief deelnemen. Daar tonen deskundige makers je hun werk: ze laten zien met welk praktijkgericht onderzoek zij bezig zijn en gaan met je in gesprek. Hoe kijk jij vanuit jouw expertise tegen hun onderzoek aan? En welke kant moeten we volgens jou uit?

Zo help jij op ons Open Atelier richting te geven aan het vinden van praktische oplossingen voor actuele uitdagingen in het groene domein. Een event voor de groene sector, onderzoekers en beleidsmakers dat je niet mag missen!

 

Het CoE Groen

Binnen het Centre of Expertise Groen geven de vier ‘groene hogescholen’ uitvoering aan praktijkgericht onderzoek. We werken in onze projecten nauw samen met studenten, het bedrijfsleven, overheden, maatschappelijke organisaties en experts uit de beroepspraktijk. Samen ontwikkelen wij kennis en vertalen deze naar bruikbare oplossingen voor actuele transitievraagstukken in het groene domein.

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren