Themamiddag
Rechtsstatelijkheid en Digitalisering
 

21 november 2023 aanvang 13 uur SUPERNOVA Jaarbeurs Utrecht

De inzet van datavergaring, AI en legal technology heeft invloed op de rechtsstatelijkheid en de onderlinge verhoudingen in de trias. In hoeverre staan de positie van de Rechtspraak én het recht op een eerlijk proces daarbij onder druk?

Op deze themamiddag Rechtsstatelijkheid en Digitalisering schetsen diverse sprekers juridische, ethische en filosofische perspectieven van de impact van de informatietechnologie op de rechtsstatelijkheid. Wat kan er, wat mag er en wat willen we? 

Welke normatieve vragen dienen zich nu aan en hoe kunnen we er samen een antwoord op formuleren?

Sprekers

  • Ilyaz Nasrullah, informaticus, digitaal strateeg en columnist bij Trouw
  • Professor mr. dr. Reijer Passchier, hoogleraar digitalisering en de democratische rechtstaat bij de faculteit Rechtswetenschappen van de Open Universiteit en auteur ‘Artificiële intelligentie en de rechtsstaat’
  • Associate Professor dr. Bart van der Sloot, Tilburg Institute for Law, Technology and Society
  • Mr. Eveline de Greeve, president gerechtshof Amsterdam

De middag wordt afgesloten met een debat onder leiding van de dagvoorzitters Saskia Sicking, president rechtbank Oost-Brabant en voorzitter Strategie & Innovatie Board en Margreet Blaisse, rector SSR.

Voor wie?

Rechters, raadsheren, gerechtsjuristen, beleidsmedewerkers, officieren van justitie en parketsecretarissen.

Meld je nu aan! Deelname is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt (180) dus wees er snel bij en laat ons weten als je alsnog verhinderd bent.

 

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren