Lancering Geldfit campagne

Uitnodiging 28 maart

Geachte heer, mevrouw,

Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van SchuldenlabNL, lanceert maandagmiddag 28 maart op het hoofkantoor van Eneco in Rotterdam de landelijke Geldfit campagne ‘Grip op je geld’. Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn.

Voorafgaand aan de lancering presenteren enkele grote energiemaatschappijen samen met de (NSR) (Nederlandse Schuldhulproute)  en SchuldenlabNL een actieplan om meer aandacht te krijgen voor financiële problemen door stijgende energieprijzen.

Datum: 28 maart 2022

Aankomst/ inloop vanaf: 11.30

Start lancering: 12.30 – 14.00

Locatie: Marten Meesweg 5 te Rotterdam

Deadline registeren: vrijdag 11.00 - Maximaal 50 personen

Over het programma

De campagne ‘Grip op je geld’ is een samenwerking van Geldfit.nl met ruim 100 gemeenten en 40 bedrijven. Op de website of via het landelijke telefoonnummer 0800-8115 van Geldfit.nl kunnen mensen anoniem een test invullen die inzicht geeft in hun financiële situatie en laat zien of men financieel gezond is. Afhankelijk van de situatie volgt er een advies, variërend van online hulpmiddelen die mensen direct kunnen gebruiken, tot een gesprek met een Geldfit vrijwilliger in de buurt of een afspraak voor gemeentelijke schuldhulpverlening.

Het actieplan van de energiemaatschappijen, Eneco, Essent, Greenchoice en Vattenfall is een gezamenlijk initiatief met NSR en SchuldenlabNL. Niet alleen de kosten voor het huishoudelijk gebruik van energie stijgen, de prijsstijgingen werken ook door in bijvoorbeeld de dagelijkse boodschappen en benzinekosten. Doel van het actieplan is om mensen in een vroeg stadium te helpen als zij in de financiële problemen dreigen te komen en hen perspectief te bieden op een schuldenzorgvrije toekomst.

We hopen u op dit evenement te ontmoeten.

Gerrit Zalm

Voorzitter SchuldenlabNL

Hennie Duteweerd

Voorzitter NSR