Symposium: 8 juni 08.30- 13.30 uur

Van Peperzeelzaal UMC Utrecht.

Arrhythmogenic Cardiomyopathy:

Clinical Challenges in a Changing Disease Spectrum

Al sinds 2006 wordt vanuit het UMC Utrecht de landelijke registratie naar aritmogene (rechter ventrikel) cardiomyopathie (ARVC) gecoördineerd. Deze registratie en het bijbehorend landelijk netwerk is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal vooraanstaande bron van onderzoek. Hiermee zijn al vele successen geboekt waaronder de ARVC risico calculator (www.arvcrisk.com). Ook is het UMC Utrecht als een expertisecentrum erfelijke hartziekten erkend (zowel vanuit de Nederlandse Federatie Universitaire Medische Centra als European Reference Networks).

Om deze recente successen met u te vieren, maar vooral ook om vooruit te kijken, wordt op donderdagochtend 8 juni 2023 een bijzonder symposium georganiseerd, met als sprekers onder andere prof. Hugh Calkins, cardioloog-elektrofysioloog in Johns Hopkins Hospital in Baltimore, en prof. Perry Elliott, cardioloog in Barts Heart Centre, Londen. Het thema zal de diagnostiek en vroege opsporing/behandeling van aritmogene cardiomyopathie betreffen.

Om de feestvreugde de completeren zullen in de middag twee promoties plaatsvinden rond het thema diagnostiek en behandeling van aritmogene cardiomyopathie, namelijk van Alessio Gasperetti en Mimount Bourfiss.

Accreditatie is aangevraagd bij de NVVC en NVvR.

VKGN heeft 3 accreditatiepunten toegekend.

Wij kijken uit naar uw komst!

 

Senaatszaal van het Academiegebouw

 

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren