Energiek & duurzaam de toekomst in!

 

Het B-learningplatform organiseert op maandag 19 september 2022 in conferentiecentrum Woudschoten het congres 'Energiek & duurzaam de toekomst in'.

Wat hebben opleidings- en HR-professionals nodig om 'toekomstbehendig' te zijn? Je hoort en ervaart het tijdens het congres 'Energiek & duurzaam de toekomst in' van het B-learningplatform van de NVZ.

Tijdens het congres is er uitgebreid gelegenheid voor ontmoetingen, ervaringen delen en leren van elkaar. 

 

Veranderingen in opleiden en onderwijs

Het congres staat in het teken van gewenste veranderingen binnen opleiden en onderwijs, en de afdeling HR in de zorg. Thema's die voorbijkomen zijn:

  • Toekomstbehendig zijn in een snel veranderende (zorg)wereld
  • Behoud van veerkracht en vitaliteit
  • Veranderende leercultuur
  • Inclusie: elke medewerker telt

En meer

 

Dagvoorzitter en sprekers

Het congres wordt geopend door dagvoorzitter Sabine Uitslag.

Onze plenaire sprekers zijn Doekle Terpstra, voormalig voorzitter commissie Werken in de Zorg, over anders kijken, anders leren en anders doen. Wat betekent dit voor de afdeling opleiden en afdeling HR? Wat zijn kansen? Welke veranderingen zijn nodig? Hoe pakken we dat aan?

Arend Ardon zal vervolgens spreken over veranderen, doorbreken van ingesleten patronen, in beweging komen en vernieuwen. Hoe zet je als opleidings- en HR professional de stap tot verandering? Hoe ga je in dialoog met je collega? 

Het congres wordt afgesloten met Margriet Sitskoorn. Zij zal spreken over de werking van het brein in relatie tot benodigde vaardigheden in de toekomst. Wendbaarheid, vitaliteit en inzetbaarheid zijn belangrijk. Wat nemen opleidings- en HR professionals mee voor de zorgprofessionals en voor zichzelf? 

 

Workshops

Tussentijds is er een keur aan workshops van Gelre ziekenhuizen, Art. 1 Midden Nederland, Spaarne Gasthuis, True Sim, Deventer Ziekenhuis, Amsterdam UMC en Ennuonline.

 

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor opleiders, adviseurs en managers van academies en leerhuizen in ziekenhuizen, categorale instellingen en umc's. En voor praktijkopleiders en medewerkers die zich bezighouden met (het ontwikkelen van) onderwijs, opleiden en innovatie. Ook professionals van de afdeling HR zijn uitgenodigd voor het congres. 

 

Aanmelden

Aanmelden voor het congres kan tot 16 september 2022 8.30 uur.

Wijzigingen aanbrengen in gegevens (workshopvoorkeur, aanwezigheid bij diner) kan tot 13 september 2022 8.30 uur. 

 

Woord van de stuurgroep B-learning

Priscilla Verwoert en Coby Veenstra blikken vooruit.

Wat kun je als HR- of opleidingsprofessional verwachten van deze dag?

“Een inspirerende dag met vakgenoten! Er zijn veel trends en ontwikkelingen die veel impact hebben op de zorg, maar ook op ons werk als opleidingsprofessional. Hoe gaan wij, vanuit ons vakmanschap, om met de ontwikkelingen die op ons af komen? Zoals veranderingen in de zorg, het onderwijs, nieuwe technologie en de arbeidsmarktproblematiek. Welke skills hebben wij en onze medewerkers nodig om daar snel en slim op in te spelen? Hoe zorgen wij ervoor dat zorgorganisaties steeds behendiger worden in het aanpassen aan de continu veranderende wereld, in plaats van de stress en onrust die dit nu vaak geeft? Wat is aantrekkelijk werkgeverschap? Hoe kunnen we onze medewerkers binden en boeien? Wat zijn goede voorbeelden en kunnen we van elkaar leren? De sprekers op het congres kijken elk vanuit hun eigen expertise en invalshoek naar deze vraagstukken. Zij zullen ons kritisch spiegelen, bevragen en aan het denken zetten. Om zo toekomstbehendiger te zijn of te worden!”

Wat houdt ‘toekomstbehendig zijn’ eigenlijk in, en waarom is dit zo’n belangrijk thema in de zorg?

“Voor ons betekent het dat medewerkers in de zorg - dus ook wijzelf - actief moeten anticiperen op de veranderingen die op ons afkomen. Stilstaan is geen enkele optie. Blijven ontwikkelen en leren is een must! Zoals leren omgaan met de grote hoeveelheid informatie die op ons afkomt, (samen)werken in de off- en online wereld en omgaan met onzekerheid en onvoorspelbaarheid. Wij vinden het heel belangrijk dat we hierover met elkaar de dialoog aangaan. Het vraagt om een andere mindset en om ander gedrag: niet de makkelijkste onderdelen van het continu leren.

Meer lezen van de stuurgroep B-learning? Klik hier.

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren