Tafelgesprek over De Baersdonck

 13 september 2022

 

Wil je het tafelgesprek bijwonen? Klik hier om aan te melden.

De bewoners van De Baersdonck hebben een lichtverstandelijke beperking. Ze hebben in het verleden problemen gehad. Bijvoorbeeld een verslaving, depressie, agressie, moeite met omgaan met geld of functioneren in de samenleving. Hiervoor hebben ze met succes een behandeling afgerond.
 

Toen ze toe waren om terug te keren naar de maatschappij, kregen ze de kans om bij De Baersdonck in Grubbenvorst te gaan wonen. Een plek voor hen voor wie zelfstandig wonen net een stapje te ver is. Op dit moment zijn er 17 bewoners. Resultaat: Gelukkige bewoners én een gemeenschap waar bewoners echt onderdeel van zijn. Maar ook werkgeluk en lagere zorgkosten.

Programma

Tijdens het tafelgesprek vertellen we hoe De Baersdonck is ontstaan, hoe bewoners en begeleiders deze manier van wonen en leven ervaren, welke hobbels ze hebben moeten nemen en hoe de toekomstvisie eruit ziet. Hierin nemen we het perspectief van VGZ Zorgkantoren en Dichterbij mee. Daarnaast delen we (wetenschappelijke) kennis en kunde voor als je zelf met een vergelijkbaar initiatief aan de slag wilt.

 

 

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren