Kinderen uit de Knel

De destructieve patronen van de ouders leiden soms tot wanhoop. Behandelaars merkten dat in een vechtscheiding onvoldoende resultaten geboekt werden en ook mediators en advocaten lopen hier tegen aan. Ze hebben zich bijeen geschaard en vandaar uit het programma "Kinderen uit de Knel" ontwikkeld. 

Ouders die verstrikt zijn geraakt in ernstige conflicten naar aanleiding van de scheiding hebben baat bij het programma Kinderen uit de Knel. De conflicten spelen vaak op verschillende gebieden en beïnvloeden het leven en welzijn van alle betrokkenen; zo worden kinderen de dupe van de ouderlijke conflicten, ouders krijgen in sommige gevallen te maken met ouderverstoting  en de mensen om hen heen - zoals familieleden - verliezen het contact met kleinkinderen /neefjes /nichtjes.

Juridische procedures, mediation of hulpverlening hebben niet altijd geleid tot verbetering van de situatie. Het lukt ouders niet meer om constructieve afspraken te maken over de kinderen. Ouders hebben ernstige problemen in het samen vormgeven van het ouderschap. Heftige emoties spelen hierin een hoofdrol.

Tijdens deze workshop leert u wat het programma "Kinderen uit de Knel" voor ouders en kinderen kan betekenen en krijgt u handvatten om ouders op de hoogte te brengen van deze training.

 

Erik van der Elst is systeemtherapeut en dramatherapeut. Sinds 2002 houdt hij praktijk binnen het Lorentzhuis. Daarvoor was hij werkzaam in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Als systeemtherapeut geeft hij relatie- en gezinstherapie. 
Hij heeft veel ervaring met gezinnen met kinderen. Specialismen zijn internet, culturele achtergronden van mensen en rouwverwerkingsproblematiek. Op indicatie kunnen mensen in wisselende samenstelling en individueel worden gezien.

Naast zijn werk als therapeut geeft hij opleiding, supervisie, lezingen en workshops in binnen en buitenland.

 

 

evenementsregistratie
 evenementsregistratie