De financiën in een scheiding hangen vaak samen met afspraken rond de woning en de hypotheek. “Klanten liggen wakker van de vraag of ze nog wel een dak boven hun hoofd hebben. Vragen zich af of hun kinderen straks niet te ver naar school hoeven fietsen. Als de afspraken over de kinderen gemaakt zijn en het huis is geregeld, dan vergeten ze bijvoorbeeld pensioen. ‘Komt later wel’, denken ze dan. Maar je wil achteraf geen losse eindjes. Klanten komen in een cirkeltje terecht.

“Klanten zijn bezig met hun convenant en worden met huiswerk naar hun financieel adviseur gestuurd: ‘kijk maar wat er kan met de hypotheek, dan gaan we van daaruit weer verder.’ En dan horen ze dat er nog niets valt te zeggen, want daar hebben ze het convenant voor nodig. Het is een kip-ei-verhaal.”

 

Laat advocaten en mediators samenwerken met financieel echtscheidingsadviseurs en met de bank om afspraken tussen aanstaande exen vooraf te toetsen

 

Team Rabobank neemt u mee in de wereld van de kip en het ei. Hoe werken wij samen om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en minder strijd te veroorzaken.

 

Het team van de Rabobank zal een workshop geven van +/- 45 minuten Rob Welling vult het programma aan met het thema de fiscale gevolgen bij scheiding en de hypotheek,

 

event website
 event website