Emoties aan het woord,

ook binnen de schoolpoort.

 

Misschien herken je 't wel als leerkracht ...

Je bent met frisse moed gestart aan het schooljaar, maar botste ondertussen op enkele leerlingen die een flinke uitdaging vormen.

Misschien reageren of gedragen ze zich op een manier waar je geen raad mee weet? Je wil er als leerkracht voor hen zijn, maar weet niet goed hoe?

Of je bent vooral gestart vanuit de motivatie om je lessen goed te doen verlopen, met focus op de inhoud, maar wordt dit al te vaak verstoord door dingen die gebeuren in de klas.

Wat je voornaamste drijfveer ook is in je werk als leerkracht, de balans tussen leren en welzijn in de klas vormt vaak een stevige uitdaging. 

Met deze workshop bieden we leerkrachten een handig kader aan ('emotiecoaching') om deze balans zo goed als mogelijk te vinden. Je krijgt concrete tools om te komen tot een positief klasklimaat en een beter contact met individuele leerlingen.

Een klimaat waar leren centraal staat, maar ook het welzijn van jongeren de volle aandacht krijgt: connecteren om te leren!

 

Wist je dat ... ?

... emotiecoaching de laatste jaren in verschillende landen al wordt ingezet als preventiestrategie rond mentaal welzijn op scholen. Uit onderzoek blijkt alvast het positieve effect voor het welzijn van zowel leerlingen als leerkrachten!

 

Dear Parent Of A Teen, A Letter From Their High School ...

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren