Landelijke ledenbijeenkomst
Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg 

13 mei 2024

 

Zorgverleners krijgen steeds vaker te maken met patiënten, (juridische) collega’s of a(n)ios met een andere culturele achtergrond, religie of levenswijze. Ook elk tuchtcollege kent zaken waarin culturele verschillen spelen en zal herkennen hoe dit kan leiden tot onbegrip en misinterpretatie en gevoelens van onmacht en frustratie. Ook ter zitting. Goede bedoelingen alleen blijken onvoldoende: wij missen vaak de juiste toon en de benodigde kennis en vaardigheden om elkaar beter te begrijpen en effectiever te zijn.


Tijdens deze workshop krijgt u zicht op uw eigen culturele programmering en blinde vlekken. U ontdekt wat voor u vanzelfsprekend is, maar voor de ander mogelijk niet, en waar toelichting of aanpassing nodig is om de ander te bereiken. U leert op een levendige interactieve manier met korte oefeningen, theorie, filmfragmenten en casusbesprekingen hoe uw eigen culturele normen en waarden en onbewuste patronen en stereotyperingen uw denken en handelen beïnvloeden.
 

Aan de hand van ingebrachte casuïstiek oefenen wij met het TOPOI model dat inzicht geeft in de aspecten van interculturele communicatie, zodat u weet aan welke knoppen u kunt draaien. Bovendien krijgt u enkele ‘take homes’ voor de dagelijkse praktijk.

U kunt zich nu aanmelden!

In de workshop worden zowel de beroepsgenoten als de juristen in de tuchtcolleges op een inspirerende manier meegenomen naar nieuwe inzichten.

De trainers voor deze workshop zijn: Charlie Obihara en Dorian Maarse.

Voor deze bijeenkomst is een interessant programma opgesteld. Ga hiervoor naar het programma in de menubalk op deze website. Hier kunt u ook terecht voor de gegevens van de locatie.

Locatie:

De bijeenkomst vindt plaats in het Oude Tolhuys in Utrecht. Deze locatie is goed bereikbaar via het openbaar vervoer.

Wij hopen u te ontmoeten tijdens de bijeenkomst op 13 mei 2024!

Organisatiecomité landelijke bijeenkomst

  • Nicolien Verkleij, voorzitter RTG Amsterdam
  • Sandra Genet, communicatieadviseur directie ESST
  • Gonne-Marieke Kroon, ondersteuning evenementen 

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren