Het programma zal starten met een plenair deel. In dit deel van de training krijgt u meer informatie over de meldcode in het algemeen, de samenwerking met Veilig Thuis en komt een ervaringsdeskundige aan het woord.

In het tweede deel van de training zullen we uit elkaar gaan in deelsessies voor verdere verdieping. Hierbij kunt een keuze maken uit de volgende deelsessies: 
 

Optie 1: De meldcode in praktijk: hoe maak ik het bespreekbaar?
Stap 3 van de meldcode: ga in gesprek met betrokkenen. In de praktijk is dat niet zo eenvoudig, vaak is dit een grote barrière. In deze deelsessie gaan deelnemers samen met trainers op zoek naar de manieren om geweld, vermoedens van geweld of een niet-pluis gevoel bespreekbaar te maken met betrokkenen. U mag tijdens de sessie uw eigen dilemma of ervaring inbrengen. We gaan in op vragen als: Hoe nodig je iemand uit voor een gesprek? Wat bespreek je in zo’n gesprek? En hoe vertel je het bijvoorbeeld als je melding gaat maken bij Veilig Thuis?

De sessie is interactief opgezet en gericht op het opdoen van ervaring. U gaat naar huis met praktische tips en handvatten om het gesprek aan te gaan en samen te werken met anderen.

 

Optie 2: De meldcode in de praktijk: hoe doorloop ik de stappen van de meldcode? 
Met een concrete casus doorlopen we de stappen van de meldcode. Waar moet ik bijvoorbeeld opletten bij het signaleren in stap 1. Wat kan veilig thuis voor mij betekenen in stap 2? Wat staat er in stap 3 centraal? Welke vragen stel ik mezelf bij het wegen van mogelijk geweld. En wanneer is melden in stap 5 noodzakelijk? Leer de meldcode met casuïstiek in de praktijk toepassen. Welke dilemma’s kunt u daarbij tegenkomen en welke oplossingen zijn mogelijk? U wordt uitgenodigd om eigen dillema’s in te brengen. Zo gaan we met elkaar in gesprek over hoe we van elkaar kunnen leren en waar we kunnen samenwerken.

 

 

04 maart 2021

16:00 - 17:00

Plenaire deel

17:00 - 19:00

Deelsessies

11 maart 2021

13:00 - 14:00

Plenaire deel

14:00 - 16:00

Deelsessies

16 maart 2021

16:00 - 17:00

Plenaire deel

17:00 - 19:00

Deelsessies

registratiebalie
 registratiebalie