Akira Ikemi


 

 

 

 

 

 

Ph.D.  Clinical Psychologist, Focusing-Oriented Psychotherapist, professor aan de Kansai University, Japan

Akira Ikemi is opgegroeid in een internationale gemeenschap in Kobe, Japan, en is tweetalig Engels-Japans. Hij studeerde af in psychologie en filosofie aan het Boston College. Hij studeerde bij professor Eugene Gendlin aan de University of Chicago en keerde daarna terug naar Japan. Ikemi was een van de oprichters en voormalige voorzitters van de Japan Focusing Association. Hij doceert focussen in heel Japan en wereldwijd.

In het eerste gedeelte van zijn keynote belicht Ikemi Gendlins begrip Experiencing, de filosofische oorsprong ervan en de relatie met Rogers’ double insight on listening. Vervolgens neemt hij de deelnemers mee in een door hem ontwikkelde oefening waarmee de geboden theorie een inbedding krijgt in de ervaring.

In het tweede deel geeft Ikemi een toelichting op het door hem ontwikkelde ‘Ervaringsmodel’,  waarmee hij voortbouwt op het werk van Gendlin. Dit model geeft een goed beeld van wat er gebeurt binnen de therapeutische relatie in focusing-georiënteerde en in experiëntiële therapie én de relevantie daarvan voor andere psychotherapeutische benaderingen.

 

Maaike Afschrift

 

 

 

 

 

 

 

 

Cliëntgericht-experiëntieel en focusing-oriented psychotherapeut, coördinerend opleider namens The International Focusing Institute


Maaike Afschrift zal Akira Ikemi vergezellen tijdens het tweede deel. Met sprekende praktijkillustraties zal ze het door Ikemi uiteengezette Ervaringsmodel en de experiëntiële interactie in focusing-oriented therapie levendig en concreet maken.

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren