Fysiek, Online of Hybride: een terugblik op de afgelopen events

 

Fysieke events, het mag weer!

Je kijkt hier al tijden naar uit: Het is het eerste fysieke event sinds tijden voor jouw organisatie. Spannend! Je hebt dus ook niets aan het toeval overgelaten en gezorgd voor een vloeiende check-in door de inzet van de Scan & Badge service van aanmelder.nl. De engineer was keurig op tijd en heeft de check-in balie opgebouwd en de hostessen van instructie voorzien. Rustig aan druppelen de eerste bezoekers binnen…

“Mag ik je QR code scannen?”

“QR code? Deze?” 

“Nee dat is uw Covid check-in” 

“Oh, sorry! Al die codes…” 

“Geen probleem, we zijn blij dat je er bent!” 

“Ja, eindelijk weer live, ik kon niet wachten” 

“Wij ook niet! Welkom en een fijn event!”

Engineers op locatie

De afgelopen maanden hebben weer een flink aantal events mogen voorzien van onze check-in services. En hebben we een hoop blije gezichten gezien, niet alleen van deelnemers maar ook van organisatoren, opdrachtgevers, sprekers én onze eigen engineers natuurlijk. 

De engineers gaan weer op pad, het land in en zelfs de landsgrenzen over. Zo hadden we onze Scan & Badge check-in balies op locaties als het Sparta Stadion in Rotterdam, het DeLaMar Theater in Amsterdam en een drijvende feestzaal in Antwerpen. 

Printers, tablets en extra apparatuur

Zoals je (wellicht) van ons gewend bent geven we je advies op maat. Ook met betrekking tot het in te zetten materiaal tijdens je event. Zo voorkom je wachtrijen en verloopt de inloop van je event vlekkeloos. Met name nu de fysieke events weer op gang komen vinden wij het belangrijk hier extra aandacht aan te geven. We mogen immers weer binnen de 1,5 meter van elkaar maar niet iedereen vindt dit een prettige binnenkomer.

TIP: Kies voor een ruime set-up van je incheck, in een grotere ruimte of hal. Zorg voor bewegingsvrijheid voor je deelnemers bij binnenkomst. Zet extra materiaal in om een wachtrij te voorkomen. 

QR codes en Covid check-in

Onze check-in werkt aan de hand van een persoonlijke QR code (maar we kunnen ook altijd op naam opzoeken). Ook hebben al onze tablets de Covid check-in app, multi-inzetbaar dus. Of huur er een paar extra voor de Covid check-in specifiek. 

Tijdens de laatste events merkten we dat dit soms verwarrend is voor bezoekers. Het is dus goed om dit bij de entree extra te vermelden. Zodat je deelnemers de goede QR code bij de hand hebben. Om zo ook de doorstroom te versnellen. 

Live streamen en Hybride events

Ook erg leuk vinden wij de opkomst van de hybride events. Waarbij klanten (een deel van) hun event via een livestream online weergeven. Zo kunnen er vanuit huis ook deelnemers mee kijken en deelnemen aan het evenement. 

In opdracht van de Gemeente Rotterdam en de UWV hebben we bijvoorbeeld een livestream opgezet met onze Event Streaming service. Zo konden werkzoekenden vanuit huis de sfeer proeven van het live event. We kijken uit naar meer van deze leuke opdrachten waarbij we deze dienst kunnen inzetten. 

We denken graag met je mee hoe we ons scala aan producten het beste kunnen inzetten voor jouw evenement. Of dit nou Online, Fysiek of Hybride is. Wij staan voor je klaar en hebben van de afgelopen maanden volop energie gekregen om lekker door te stomen!