Checklist-aanmelder.nl

Event organiseren – checklist ‘dit heb je nodig’

Tijdens je zoektocht naar een goede checklist voor het organiseren van een evenement, ben je waarschijnlijk reeds vele verschillende opties tegengekomen. Nu heb je de checklist gevonden die echt het verschil kan maken.

Bij aanmelder.nl begrijpen we dat het organiseren van een evenement een uitdagende taak kan zijn, met veel details en aspecten om rekening mee te houden. Daarom willen we je voorzien van essentiële toevoegingen en overwegingen die ervoor zorgen dat jouw evenement gegarandeerd een succes wordt.

Hier zijn essentiële toevoegingen en overwegingen die je zeker niet mag vergeten op je checklist voor een succesvol evenement:

Professionele ontvangst

Heb jij al nagedacht over je ontvangst? Zorg ervoor dat je een ontvangst hebt die vlot en gestroomlijnd verloopt voor je deelnemers. Of het nu gaat om traditionele check-in balies of moderne technologieën zoals mobiele apps of QR-code scanners, een soepele check-in legt meteen de basis voor een positieve sfeer gedurende het hele evenement. Voeg deze drie essentiële punten over ontvangst toe aan je checklist:

 • Overweeg digitalisering voor je evenement door online registratie en e-ticketing te gebruiken. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar versnelt ook het registratie- en incheckproces voor een efficiënte en fijne ervaring.
 • Kies je voor een digitale check-in? Zorg dat al het personeel volledig op de hoogte is van de technische aspecten rondom de check-in tablets en badgeprinters, zodat ze direct klaar staan om te assisteren.
 • Overweeg het toevoegen van real-time rapportage om direct de opkomst en interesses van je publiek te meten, wat naderhand waardevolle inzichten biedt voor huidige en toekomstige evenementen.

Data & Privacy

Data & Privacy mag zeker niet ontbreken op je checklist! Wanneer je persoonlijke gegevens van deelnemers verzamelt, zowel online als offline, is het cruciaal om te voldoen aan de relevante privacywetgeving, zoals de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Wees volledig transparant over het gebruik van de gegevens en geef deelnemers de mogelijkheid om toestemming te verlenen voor het verzamelen en verwerken van hun informatie. Voeg deze twee essentiële punten over Data & Privacy toe aan je checklist:

 • Zorg ervoor dat je een algemene voorwaarde toevoegt aan het registratieformulier voor deelnemers om duidelijkheid en overeenstemming met de voorwaarden van het evenement te waarborgen.
 • Overweeg digitalisering van je evenementen in samenwerking met een ISO-gecertificeerde partner om de privacy en veiligheid van de gegevens van deelnemers te waarborgen.

Personalisatie

Vergeet niet aan personalisatie te denken; het is een waardevol punt voor jouw checklist. Stem het evenement zo veel mogelijk af op de behoeften en interesses van de deelnemers, zodat zij een unieke en op maat gemaakte ervaring beleven. Dit kan onder meer inhouden dat je sessies of workshops aanbiedt die relevant zijn voor verschillende doelgroepen of het verstrekken van gepersonaliseerde badges en materiaal. Voeg deze vier essentiële punten over personalisatie toe aan je checklist:

 • Overweeg het creëren van aangepaste registratieformulieren met specifieke vragen voor deelnemers om het registratieproces te vereenvoudigen en onnodige vragen te vermijden.
 • Maak gebruik van deelnemersgroepen voor gepersonaliseerde e-mails en biedt specifieke sessies en activiteiten aan op basis van hun voorkeuren.
 • Gebruik deelnemersgroepen ook voor badges met gepersonaliseerde informatie, zoals namen, organisaties en dieetvoorkeuren, voor meer relevantie en interactie tijdens het evenement, en bevorder een hartelijk welkom en effectief netwerken.
 • Overweeg het versturen van enquêtes na het evenement om feedback te verzamelen en mogelijkheden te ontdekken voor verdere personalisatie in toekomstige evenementen.

Duurzaamheid

In deze tijd is een evenement zonder duurzaamheid een echte no go! Het is een absolute must om aandacht te besteden aan duurzaamheid tijdens het organiseren van jouw evenement. Overweeg duurzame praktijken zoals het minimaliseren van afval, het gebruik van recyclebare materialen en het aanbieden van digitale documenten in plaats van gedrukt materiaal. Voeg deze twee essentiële punten over duurzaamheid toe aan je checklist:

 • Maak gebruik van digitale tickets en QR-codes op mobiele apparaten voor een papierloze check-in, waardoor gedrukte tickets overbodig worden en papierafval wordt verminderd.
 • Digitaliseer je financiële administratie en bespaar tijd en papier door gebruik te maken van Event Management software en digitale eindfacturen na de ticketverkoop.

Online en hybride

Denk goed na over je evenement doelstellingen en je publiek voordat je het type evenement kiest. Een volledig online evenement, traditioneel live-evenement of hybride opzet kunnen allemaal geschikt zijn. Hoewel hybride evenementen extra inspanning en budget vergen, vergroten ze wel de deelname en betrokkenheid, vooral voor mensen die niet fysiek aanwezig kunnen zijn. Zo kun je echt iedereen bereiken en betrekken, waar ze zich ook bevinden! Voeg deze drie essentiële punten over online en hybride toe aan je checklist:

 • Bied verschillende mogelijkheden qua aanwezigheid aan, zoals “fysiek aanwezig” en “online aanwezig”, zodat deelnemers hun voorkeur kunnen aangeven op basis van beschikbaarheid of locatie.
 • Help organisatoren door gebruik te maken van Event Streaming om fysieke sessies en workshops op te nemen, zodat ze later online beschikbaar zijn voor deelnemers om op een geschikt moment te bekijken.
 • Bied een geïntegreerd Event Platform aan, waar online deelnemers live streams van sessies, workshops of presentaties kunnen bekijken en vanaf elke locatie aan het evenement kunnen deelnemen.

Netwerken

Faciliteer netwerkmogelijkheden tussen deelnemers, sprekers en sponsors. Dit kan worden bereikt door middel van speeddating, netwerkzones, of zelfs een speciale app waar deelnemers met elkaar in contact kunnen komen. Voeg deze essentiële punt over netwerken toe aan je checklist:

 • Vergroot je netwerk ervaring met het gebruik van de Prospector app. Leg waardevolle verbindingen en bevorder interactie, zowel fysiek als online.

Engagement

Staat engagement al op je checklist? Het is belangrijk om deelnemers betrokken te houden bij het evenement. En weet je wat daarbij zeker helpt? Het toevoegen van interactieve elementen. Denk aan live Q&A-sessies, polls, peilingen of zelfs gamification. Zo blijven de deelnemers geboeid en blijft het evenement iedereen prikkelen. Dat is precies wat we willen, toch? Voeg deze twee essentiële punten over engagement toe aan je checklist:

 • Bied een geïntegreerde live Q&A-functie aan, zodat deelnemers tijdens sessies vragen kunnen stellen aan sprekers en presentatoren. Dit bevordert interactie en betrokkenheid bij de inhoud.
 • Organiseer polls en peilingen tijdens online sessies, waardoor deelnemers direct kunnen reageren en feedback kunnen geven. Dit creëert een gevoel van participatie en biedt organisatoren waardevolle inzichten.

Evaluatie

Een belangrijke stap na het evenement is het plannen van een evaluatie om feedback van deelnemers te verzamelen. Door deze feedback zorgvuldig te analyseren, krijgen we waardevolle inzichten in wat goed heeft gewerkt en welke aspecten verbetering nodig hebben voor toekomstige evenementen. We kunnen het percentage van opkomst en no-shows checken, interesse in sessies meten, enquêtes versturen en evaluatieformulieren gebruiken. Dit stelt ons in staat om continu te leren en te groeien, en om onze evenementen steeds verder te optimaliseren voor een nog betere ervaring. Input van deelnemers is van onschatbare waarde voor het verbeteren van onze evenementen! Voeg deze twee essentiële punten over evaluatie toe aan je checklist:

 • Verzamel specifieke feedback van deelnemers met geautomatiseerde enquêtes, op maat gemaakt voor hun behoeften en ervaringen.
 • Voeg aangepaste vragen toe aan enquêtes en creëer deelnemersgroepen voor persoonlijke communicatie op basis van aanwezigheid en workshops, om deelnemers een optimale ervaring te bieden.
 • Bedank deelnemers voor hun aanwezigheid en blijf hen op de hoogte houden van toekomstige evenementen op basis van hun feedback en interesses, met behulp van Event Management.

​​AI

Maak de organisatie van je evenement gemakkelijker en efficiënter met behulp van AI-tools. Ontdek diverse mogelijkheden, zoals het snel creëren van projectmanagement formats of het gebruik van AI-features om visueel aantrekkelijke event websites te genereren, waardoor je meer tijd en creativiteit overhoudt. Voeg deze essentiële punt over AI toe aan je checklist:

 • Versnel de organisatie van je evenement met AI-tools. Creëer snel projectmanagement formats en genereer visueel aantrekkelijke event websites, zodat je meer tijd en creativiteit overhoudt.

Hi drukke Event Manager… Heb je een momentje?

Organiseer je binnenkort een event? Met Event Management kun je diverse taken automatiseren en stroomlijnen, zodat jij je kan richten op het evenement zelf. Zo kun je mailings automatiseren, personaliseren en branden, een evenementenwebsite maken, deelnemers registreren, tickets verkopen, financiële administratie beheren en nog veel meer. Alles vanuit één overzichtelijk dashboard.

Test diverse features nu 14 dagen gratis.