Prinsjesdag 2021

 

Prinsjesdag vindt dit jaar plaats op dinsdag 21 september. Daarom nodigen wij jou graag digitaal uit op woensdag 22 september om 19.30 uur voor een speciaal Prinsjesdag webinar. We gaan tijdens de uitzending in op de nieuwe plannen van het kabinet en de aandachtspunten voor bedrijven en ondernemers.

De vraag die nu heerst: hebben wij na de zomer een nieuw kabinet of nog steeds een demissionair kabinet? En heeft het nieuwe kabinet dan al genoeg tijd gehad om haar plannen gereed te hebben voor Prinsjesdag? Er zijn genoeg zaken die zeer dringend aandacht nodig hebben van onze regering.

Wij hopen tijdens deze webinar meer te kunnen vertellen over de volgende aandachtspunten:

  • Komt er een solidariteitsheffing voor bedrijven die voordeel hebben gehad van de coronacrisis? Afhankelijk van de kleur van het kabinet zal de invulling verschillen. Duidelijk is wel dat de miljarden aan corona uitgaven ergens vandaag moeten komen. 
  • Lukt het het kabinet om in 2022 de box 3 forfaitaire vermogensrendementsheffing eerlijker te maken? Hiermee zou de regering tegemoet komen aan de maatschappelijke kritiek op het huidige stelsel van vermogensrendementsheffing. 
  • Zogenaamde informeel kapitaalstructuren worden per 2022 aangepakt, is het plan. Via deze structuren kunnen bedrijven binnen een concern belasting ontwijken door gebruik te maken van verschillen tussen internationale belastingstelsels. Dit is onwenselijk volgens de regering. Maar deze plannen raken zeker ook de Nederlandse MKB-ondernemingen. 
  • De vorig jaar geïntroduceerde baan gerelateerde investeringskorting (de BIK) is weer van de baan en krijgt een andere invulling. 
  • Wat is de stand van zaken rondom excessief lenen? Het voornemen van de regering om in te grijpen in de omvang van de leningen van de eigen BV en bij het overschrijden van een plafond het herkwalificeren van de lening in een belast dividend.

 

Ook tijdens deze webinar: 

De Nederlandse economie werd in het jaar 2020 getroffen door de grootste economische krimp sinds de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels ziet de toekomst er weer wat rooskleuriger uit en door de ruimhartige steunmaatregelen van de overheid zal de economie zich dit jaar krachtig gaan herstellen. Toch moet het effect van de nasleep van de coronacrisis niet onderschat worden. Tijdens dit webinar zal Leon Scheffel daarom ingaan op de volgende thema's:

  • Is er een kans op oververhitting van de economie?
  • Moeten we vrezen voor het inflatiespook?
  • Wat gaat er op monetair gebied veranderen?
  • Het verband tussen de financiële markten en de economie.

In ongeveer 60 minuten geven deze sprekers jou meer informatie en tips, die jou en jouw onderneming kunnen helpen.  Zorg ervoor dat jij er bij bent en meld je nu gratis aan

 

Vragen

Wij doen er alles aan om de (ingestuurde) vragen tijdens deze Prinsjesdag webinar te beantwoorden, daarom kun je jouw vraag meesturen met je aanmelding óf live stellen via de chat.

 

Kom ik zelf ook in beeld tijdens het webinar?

Tijdens dit webinar kom je niet in beeld. Je kunt dus lekker ontspannen kijken vanaf huis, op de bank of waar je je ook bevindt.