Refresh your business: een frisse nieuwe kijk op jouw onderneming

 

Ontdek jouw WHY

Ben jij in je bedrijf soms wel eens aan het denken: “Waar ben ik mee bezig?” Of “Waar doe ik het voor?” Of “Word ik wel gelukkig in mijn werk?”. Dan is het goed om even een stapje terug te doen en even terug te schakelen naar jou diepste motivatie om te ondernemen en met welk doel.


Om erachter te komen wat je organisatiedoelen zijn, zal je eerst moeten uitzoeken wat je wilt bereiken in de toekomst. En als je die stip op de horizon wilt ontdekken, moet je eerst weten wat je als ondernemer gelukkig maakt en waarom je dat met dit bedrijf denkt te bereiken. Samen op zoek gaan naar je “Why” van the golden circle van Simon Sinek. Het eindresultaat is, dat je weet waarom je wilt ondernemen en wat daarin jouw diepste motivatie is.

 

Businessmodel op 1 A4’tje

Je gaat praktisch aan de slag om jouw businessmodel op 1 A4 uit te werken. Door praktisch en gestructureerd na te denken over de 9 praktische bouwstenen voor een succesvolle onderneming breng je zelf stap voor stap je huidige onderneming in kaart. Je leert om kritisch te kijken naar jouw product of dienst en de aansluiting ervan op jouw gekozen doelgroep, je bepaalt de beste  marketingkanalen om jouw doelgroep te bereiken en je denkt nog eens na over verschillende verdienmodellen.

Ook bepaal je de noodzakelijke en mogelijk interessante samenwerkingspartners en definieer je de overige cruciale randvoorwaarden voor het slagen van jouw onderneming. Eindresultaat? Een A4’tje wat je grip geeft op jouw business. Wellicht nog niet helemaal af deze middag, maar een prachtig startpunt voor verdere groei van jouw nu al fantastische onderneming!

 

Financiële temperatuurmeter

Tijdens de eerste uren doe je inspiratie op om jouw business te refreshen. Wat natuurlijk veel energie geeft. Echter kost het geven van een nieuwe boost aan je onderneming vaak geld. Is dat wel verstandig om te doen? Kun je dat zelf betalen, of heb je een financier nodig? In deze sessie ga jij de aanloopkosten in een simpel financieel model toevoegen.

Vervolgens krijg jij van mij een template om een simpele financiële prognose te maken. Met enkele financiële gegevens krijg jij direct meer inzicht in je toekomstige financiële situatie. Aan de hand van deze twee modellen, heb je direct inzicht of je deze investering zelf kunt maken, of dat je een externe financier nodig heb. Zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.  

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren