Startersworkshop

 

Ontdek jouw WHY

Wil je graag ondernemen of ben je pas begonnen met ondernemen op basis van een idee, en heb je behoefte om erachter te komen of dit bij je past? Of dit is waar je gelukkig van wordt? Dan is het goed om even een stapje terug te doen en even terug te schakelen naar jou diepste motivatie om te ondernemen en met welk doel.

Om erachter te komen wat je organisatiedoelen zijn, zal je eerst moeten uitzoeken wat je wilt bereiken in de toekomst. En als je die stip op de horizon wilt ontdekken, moet je eerst weten wat je als ondernemer gelukkig maakt en waarom je dat met dit bedrijf denkt te bereiken. Samen op zoek gaan naar je “Why” van the golden circle van Simon Sinek. Het eindresultaat is, dat je weet waarom je wilt ondernemen en wat daarin jouw diepste motivatie is.

 

Businessmodel op 1 A4’tje


Je gaat praktisch aan de slag om jouw businessmodel op 1 A4 uit te werken. Door praktisch en gestructureerd na te denken over de 9 praktische bouwstenen voor een succesvolle onderneming breng je zelf stap voor stap je huidige onderneming in kaart. Je leert om kritisch te kijken naar jouw product of dienst en de aansluiting ervan op jouw gekozen doelgroep, je bepaalt de beste marketingkanalen om jouw doelgroep te bereiken en je denkt nog eens na over verschillende verdienmodellen.

Ook bepaal je de noodzakelijke en mogelijk interessante samenwerkingspartners en definieer je de overige cruciale randvoorwaarden voor het slagen van jouw onderneming. Eindresultaat? Een A4’tje wat je grip geeft op jouw business. Wellicht nog niet helemaal af deze middag, maar een prachtig startpunt voor verdere groei van jouw nu al fantastische onderneming!


Financieel rijbewijs

Tijdens de eerste uren van deze workshop heb je veel inspiratie opgedaan. Waarom wil je ondernemen? Hoe ga je dat doen, wat is jouw business model? Dit geeft natuurlijk veel energie. Het liefst start je gister nog. Echter zul je voordat er geld binnenkomt eerst moeten investeren in je bedrijf. Maar hoeveel eigen geld heb je nou eigenlijk nodig? Daar ga ik je bij helpen. 

Aan de hand van een template ga je zelf de aanloopkosten in kaart brengen. Vervolgens krijg jij van mij een template om een simpele financiële prognose te maken. Met enkele financiële gegevens krijg jij direct meer inzicht in je toekomstige financiële situatie. Op deze manier is er na een goed uur duidelijk, hoeveel financiële middelen heb je nodig om te starten met je onderneming.

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren