Step into Expansion

 

Welkom op de website van het evenement Step into Expansion

9 september 2017 start in Schoorl een mooie reis, 24 uur met Wouter den Dulk, yogacoach en leraar, als begeleider. 

De reizigers leren technieken om in het dagelijkse leven toe te passen. Technieken om snel rust te ervaren, om in contact met je eigen innerlijke kracht te komen waardoor je in staat bent meer te vertrouwen op je intuïtie. 

 

Meditatie en Yoga

 

Je hoeft geen ervaren yogi te zijn om deel te nemen, de oefeningen die we doen zijn bedoeld om je te laten ervaren wat yoga met je kan doen, niet om je te laten presteren. Alle oefeningen kunnen gedaan worden voor iemand zonder blessures, al houdt niet iedereen de oefeningen even lang vol. Daar komt mentaal uithoudingsvermogen om de hoek kijken. Zo zijn er oefeningen waarbij je verstand op een zeker moment aan gaat geven dat het wel genoeg is geweest, de houding wordt namelijk oncomfortabel. Je denkt de gedachte weer weg, want je had jezelf voorgenomen de oefening af te maken. En dan komt ie weer, het verstand, vragend om alsjeblieft te kiezen voor de ontspannen lighouding, je hebt nu wel genoeg gedaan. Des te langer je de houding volhoudt, des te vaker zal het verstand vragen te stoppen. Het mooie aan dit proces is dat je, door het verstand vaker te negeren, meer contact maakt met je lijf en daarmee dichter bij jezelf komt.

Maar maak je geen zorgen, het wordt zeker geen uitputtingsstrijd! Om het nog wat aangenamer te maken is er na de yoga-oefeningen een (geleide) meditatie. Deze meditatie zal over het algemeen makkelijker gaan, omdat je verstand nog steeds een beetje buiten spel staat. Je ervaart minder gedachten en daarmee meer van wat je echt bent, zonder filter.

 

Overtuigingen

 

Het hebben van een overtuiging helpt je om ver te komen in het leven. Maar ze kunnen vroeg of laat tegen je gaan werken. Ze kunnen onbewust zijn geworden, deel uitmakend van een patroon waar je in zit en niet meer makkelijk uitkomt of zelfs uit wilt komen.

Je zou de overtuigingen navigatiepunten kunnen noemen van het verstand. Als het verstand het even niet weet, grijpt hij naar een overtuiging en maakt daarop zijn keuze. 

Deze reis nodigt je uit om open te staan, om dichter bij jezelf te komen, door overtuigingen die je eigenlijk tegenhouden te gaan herkennen, ze te observeren en te herijken.

 

Natuur

 

De locatie in Schoorl bevindt zich in een prachtig stuk natuur, daar maken we tijdens de reis goed gebruik van. Neem vooral wandelschoenen mee en een jas als het weer niet zo zonnig wordt zoals nu is voorspeld;-)

 

 

Online inschrijfformulier

 

Je vindt op deze site het inschrijfformulier waarop je kan registreren. Mocht je nog vragen vooraf hebben, voel je vrij te bellen, mailen of te appen. Je vindt de contactgegevens ook op deze site.

 

Investering

 

Voor deze 24-uur betaal je 295 euro. Dat bedrag is inclusief overnachting, zeer goede maaltijden, drankjes en de lessen. Neem je een partner mee? Dan betaalt deze 75 euro minder.

Heb je er geen bezwaar tegen om een kamer te delen met iemand, dan gaat er 50 euro van de prijs af.