Welkom

Hartelijk welkom bij de Summerschool History of the Book 2017.

De Leerstoelgroep Boekwetenschap en Handschriftenkunde en de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam organiseren van 21 augustus tot en met 1 september voor de achtste keer een summerschool over de geschiedenis van het boek.

De summerschool biedt een ‘à la carte’-programma. Deelnemers kunnen één onderdeel kiezen, maar ook een programma van twee volle weken, en alles daartussenin. Het aanbod is interessant voor iedereen die belangstelling heeft voor boekgeschiedenis: onderzoekers, studenten, bibliotheek- en museummedewerkers en alle andere liefhebbers van boeken en manuscripten, bibliotheken en antiquariaten, druktechnieken en typografie. 

Naast eerder succesvol gebleken cursussen en workshops bevat het programma ook nieuwe onderdelen. De cursus Het herkennen van druktechnieken van Johan de Zoete lijkt een klassieker te worden. Verder zijn er nieuwe workshops gastronomie van oude bekenden, zoals Marleen Willebrands en Mariëlla Beukers. Bram Vannieuwenhuyze en Reinder Storm doen dit jaar voor het eerst mee met cartografische onderwerpen en August den Hollander behandelt kaarten in bijbels. Simon Groot en Floortje Bakkeren putten hun inspiratie uit muziek- en theatercollecties.

Tijdens de summerschool vindt weer een tweedaagse edit-a-thon plaats over Wikipedia en het boek. Aan de hand van het thema Europese drukkers 1500–1900 maken de deelnemers kennis met alle aspecten van het aanmaken, editeren en illustreren van een Wikipedia-lemma.

Eén cursus wordt in het Engels gegeven. Alle andere cursussen en workshops zijn in het Nederlands. Deelnemers kunnen voor, tijdens en na de cursussen en workshops terecht bij een infobalie en een speciaal voor hen ingerichte coffeecorner.

Voor deze editie van de summerschool kan de organisatie ook weer rekenen op de welwillende medewerking van het Wim Crouwel Instituut en financiële ondersteuning van het Amsterdams Universiteitsfonds.

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren