Siebrecht Vanhooren

Prof. dr. Siebrecht Vanhooren (PhD) deed onderzoek naar existentiële thema’s in psychotherapie en geeft een inleiding op existentiële empathie, als tool om de cliënt te helpen diepgaand te beleven waar het éigenlijk om draait, zodat er ruimte vrij komt voor groei en nieuwe wegen. Hij is klinisch psycholoog en cliëntgericht, focusing-oriented, experiëntieel-existentieel psychotherapeut en supervisor. Hij werkt als professor aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de KU Leuven.


Manu Keirse

Manu Keirse heeft een master klinische psychologie, medici-sociale wetenschappen en ziekenhuisbeleid in de familiale en seksuologische wetenschappen. Hij promoveerde tot doctor in de geneeskunde. Hij volgde de postuniversitaire opleiding in groep- en organisatiepsychologie en gezondheidsethiek. Hij was directeur patiëntenbegeleiding Universitaire Ziekenhuizen, kabinetschef volksgezondheid federale regering (België) en is hoogleraar Faculteit geneeskunde aan de KU Leuven. Hij publiceerde bestsellers over patiëntenbegeleiding, verlies en rouw.


Marleen Moors

Marleen Moors is filosoof, filosofisch consulent, publicist en geestelijk verzorger. Ze studeerde filosofie en religiewetenschappen in Canada en Nederland en is gespecialiseerd in existentialisme, existentiële fenomenologie, toegepaste ethiek en existentieel-humanistische geestelijke begeleiding.  Ze verdiept zich al ruim 10 jaar in de toegepaste filosofie en de filosofische praktijk. Ze doceerde filosofie en ethiek aan verschillende instituten en is sinds 2015 werkzaam als klinisch geestelijk verzorger en ethicus in de oncologie en palliatieve zorg aan het VieCuri Medisch Centrum te Venlo.


Chaja Kaufmann

Chaja Kaufmann is klinisch psycholoog/psychotherapeut en werkzaam in haar eigen praktijk. Ze is supervisor en leertherapeut voor de VPeP, lichaamsgericht therapeut, groepspsychotherapeut en relatietherapeut (EFT). Ze gaf lessen groeps-
psychotherapie voor de RINO en heeft artikelen geschreven en workshops gegeven over psychosomatiek. Ze is verder grondlegger van tangotherapie, een combinatie tussen Emotionally Focused Therapy for couples, groepspsychotherapie en tango.


Rien Bakker

Rien Bakker is psychotherapeut en werkzaam in zijn eigen praktijk, Drijfveer Psychotherapie in Utrecht en bij Altrecht op de afdeling persoonlijkheidsstoornissen. Hij is geregistreerd EFT-therapeut (Emotion Focused Therapy for individuals) en leertherapeut voor de VPeP. Hij is docent aan de RINO in Utrecht, in zowel de psychotherapieopleiding als in een zelfstandige cursus Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie. Hij is verder lid van regiocommissie Utrecht voor de VPeP.


Ineke Scholten

Ineke Scholten werkt, na de beëindiging van haar actieve loopbaan als EFT-relatie- en gezinstherapeut, nog als EFT-supervisor en als docent. Ze vindt veel voldoening en zingeving in het overdragen van datgene wat voor haar professionele groei én voor haar groei als mens zo waardevol is gebleken. Ze geeft trainingen en schrijft over haar boeiende vak waarbij het accent ligt op het verfijnen van onze experiëntiële vaardigheden. Vooruit struikelen in therapie en supervisie (2022, Uitgeverij EFT Nederland) past naar haar idee volledig in het thema van dit congres.


Catheleyne van der Laan

Catheleyne van der Laan is vrijgevestigd psychotherapeut en schrijfster. Ze schrijft blogs en columns met de focus op het verklarend narratief van cliënten. In 2021 publiceerde zij haar boek ‘Ongemerkt Verder’ bij uitgeverij Saam. In haar persoonsgerichte therapieën komen de existentiële thema’s uitgebreid aan bod. Ze heeft jarenlang rouwgroepen gedraaid en gewerkt met mensen die niet meer lang te leven hebben bij het Helen Dowling Instituut (HDI).


Arjan Videler

Dr. Arjan Videler is psychotherapeut, gz-psycholoog en senior wetenschappelijk onderzoeker bij PersonaCura, Topklinisch Centrum voor Persoonlijkheids- en Ontwikkelingsstoornissen bij Senioren. Hij is coördinator Topklinische zorg en Wetenschap van GGz Breburg en verbonden aan Tranzo, Tilburg University. Arjan is supervisor van de VGCt en docent aan diverse opleidingen en nascholingen. In zijn klinisch werk en wetenschappelijk onderzoek heeft Arjan een bijzondere belangstelling voor de behandelopties bij persoonlijkheidsstoornissen, autisme, ADHD en ALK (voorheen SOLK) bij ouderen.


Rosalien Wilting

Drs. Rosalien Wilting is werkzaam als klinisch psycholoog-psychotherapeut bij PersonaCura. Daarnaast is ze docent aan diverse opleidingen en nascholingen op het gebied van diagnostiek en behandeling van ouderen. Rosalien is supervisor en leertherapeut bij de Vereniging Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie. Haar bijzondere aandachtsgebieden zijn senioren met (chronische) stemmingsklachten, traumagerelateerde problematiek, persoonlijkheidsstoornissen, autismespectrumstoornissen en/of ADHD. In gesprekken vindt zij het erg belangrijk dat een cliënt zich gehoord en gezien voelt. Essentie van haar werk is voor haar luisteren en contact maken.


Coriene ten Kate

Coriene ten Kate is klinisch psycholoog/psychotherapeut VPeP, werkzaam in het MBT-team Leiden GGZ Rivierduinen. Ze werkt zowel met groepen als individueel. Ze is supervisor NVP, VPeP en MBT NL en geeft cursussen (ook incompany) Embodied Mentalizing bij Centrum Hecht Leiden. Ze is bestuurslid van de VPeP.


Berrith Augustus

Berrith Augustus is sensorimotor-therapeut en haptotherapeut, werkzaam in het MBT team Leiden GGZ Rivierduinen en in haar eigen praktijk. Ze is assistent aan de opleiding sensorimotor psychotherapie en geeft cursussen (ook incompany) Embodied Mentalizing bij Centrum Hecht Leiden.


Lou Bettina Klein

Lou Bettina Klein is beeldend therapeut en symbooldrama-therapeut en werkzaam in de kinder- en jeugdpsychiatrie in Rhoon. Ze heeft werkervaring in de volwassenenpsychiatrie, met oncologische patiënten en in eigen praktijk als docente K.I.P.


Marcella Luiken

Marcella Luiken (GZ-psycholoog K&J) heeft haar passie gevonden in het persoonsgericht experiëntieel werken met kinderen, jongeren en jongvolwassenen. In haar werk maakt zij gebruik van verschillende werkvormen zoals EFT, focusing, spel, systemisch en lichaamsgericht werken waarbij soms de uitdaging ligt om op creatieve wijze de vertaalslag te maken naar kinderen en jongeren. Het écht samen met de kinderen en jongeren exploreren naar wat werkt in therapie en helpend is voor ieders individuele proces is wat haar energie geeft.


Paula Peters

Paula Peters werkt als psychotherapeut met kinderen en adolescenten (5 t/m 24 jaar) die met verschillende klachten worden aangemeld en vaak al eerdere behandeling hebben gehad. Bij de jonge kinderen maakt ze voornamelijk gebruik van psychotherapie door middel van spel in combinatie met het betrekken van het systeem. Bij de adolescenten werkt ze met cliëntgerichte psychotherapie (EFT, focussen en creatieve werkvormen) en systeemtherapie. 


Jos Govers

Jos Govers werkt als psychotherapeut vooral met adolescenten en volwassenen die worstelen met zelfbeeld,  emotieregulatie en (vroegkinderlijk) psychotrauma. Oorspronkelijk werkte hij vanuit een psychodynamisch kader. In zijn zoektocht naar het minder praten over en meer ervaren, kwam hij uit bij de Emotion Focused Therapy. Met de experiëntiële technieken lukt het om met de cliënt in de kamer de emoties te reguleren en te veranderen.

 

Kirsten Copier

Kirsten Copier is BIG geregistreerd klinisch psycholoog/psychotherapeut en groepspsychotherapeut. Ze is aangesloten bij het Kwaliteitsregister Hoogbegaafdheid. Zij is sinds 2019 werkzaam in haar eigen vrijgevestigde praktijk, de Vrije Denker, waar zij zich richt op behandeling van cliënten (face-to-face en online) met psychische problemen als gevolg van (niet onderkende) hoogbegaafdheid. Zij is bestuurslid van de Vereniging Persoonsgerichte experientiële Psychotherapie.


Juliette Becking

Juliette Becking is klinisch psycholoog-psychotherapeut. Als eerste EFT-trainer in Nederland heeft ze in 2019 EFTiN opgericht, het opleidingsinstituut voor Emotion Focused Therapy in Nederland. De oprichting kwam voort uit de wens om Emotion Focused Therapy in Nederland een breder draagvlak te geven. In 2017 trad ze toe tot de Board van isEFT, de International Society for Emotion Focused Therapy. Daarnaast geeft ze cursussen cliëntgerichte psychotherapie binnen de opleiding tot GZ-psycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog. Naast opleider is ze supervisor en leertherapeut. Vanaf begin 2022 is ze voorzitter van de VPeP.


Gianina Frediani

Gianina Frediani is klinisch psychologe en erkend relatie- en gezinstherapeute.
Ze specialiseerde zich ook in existentiële psychotherapie en in emotionally focused therapy.
Als onderzoeker is ze verbonden aan de onderzoeksgroep Klinische Psychologie binnen de KU Leuven waar ze aan een doctoraat werkt rond het thema Existentiële Empathie. Als clinicus is ze aan de slag in een ambulante praktijk in Leuven waar ze koppels begeleidt (die worstelen met existentiële zorgen).


Sofie Verdegem

Sofie Verdegem is experiëntieel-existentieel psychotherapeut. Ze werkt aan een doctoraatsonderzoek rond existentieel lijden bij mensen die met de dood worden geconfronteerd. Ze werkt als existentieel counselor bij Reakiro, een inloophuis voor mensen met een doodswens omwille van psychisch lijden. Ze is als staflid verbonden met de opleiding cliëntgerichte therapie aan KU Leuven. Ze werkt als privétherapeut in Rotselaar.

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren