Nieuws

Engineer Maarten vertelt over de Feyenoord Matchdays

05 december 2018

Engineer Maarten was getuige van een kennisevenement met een uniek concept. Lees hier zijn verhaal:

Tijdens de Matchdays van Feyenoord gaan jongeren op banenjacht in voetbalstadion de Kuip. Vandaag vindt dag twee plaats van de vierde editie van de Feyenoord Matchdays. Gedurende deze dagen krijgen jongeren de kans om zich op een unieke manier te presenteren naar potentiële werkgevers. ’s Ochtens na een kleine briefing gingen de aanmeldingen probleemloos van start. Met twee tablets en één printer was er genoeg capaciteit om iedereen in te checken. Na een paar uur werd de incheckbalie om 13:00 uur gesloten.

Een uniek concept

Vandaag komen er geen CV’s aan te pas. Jongeren gaan in gesprek met werknemers die door de van Zandvliet zaal staan verspreid. Bij iedere stand is de plattegrond van een voetbalveld te vinden en jongeren hebben een papieren spelersshirt gemaakt met daarop hun goede eigenschappen geschreven. Op deze manier maken de Matchdays het mogelijk voor jongeren om op een leuke en informele manier met werkgevers in gesprek te gaan. Enthousiasme en ambitie kan je namelijk niet op papier uitdrukken verteld een van organisatoren. Vandaag kunnen jongeren zich presenteren zoals ze werkelijk zijn. Samen gaan de jongeren met de werkgevers sporten, presentaties bijwonen en met elkaar praten bij de stands om zo een match te vinden. Er zijn bedrijven aanwezig uit verschillende sectoren zoals de beveiligingsbranche, detailhandel, uitzendbureaus, wellness en de food sector. 

Leermoment

Het valt op dat tijdens de sportsessies iedereen zich op een andere manier weet te uiten. Iedereen is actief en maakt plezier. Ik heb het gevoel dat op deze manier een mens zich veel beter kan uiten dan tijdens een formeel sollicitatie gesprek. Iedereen heeft wel is op een saai kantoor een stroef gesprek gehad. Stel je eens voor dat dit ook mogelijk is in de buitenlucht terwijl je in beweging bent!

 

Nieuwsbrief