Waarom een boeiende event website belangrijk is

Een eerste indruk krijg je maar één keer. Voor jou als evenementenplanner betekent dit dat de website van je event een virtuele rode loper moet uitrollen, klaar om je potentiële deelnemers direct te boeien en hen een eerste indruk te geven op jouw evenement. Een goede event website is niet alleen een bron van informatie; het is het gezicht van je event.

Lees verder om te ontdekken hoe je dit voor elkaar krijgt, en hoe een goed opgemaakte event website design jouw evenement naar ongekende hoogten kan tillen.

Nieuwsgierig geworden? Download het E-Book vol met praktische tips en handvatten om een boeiende Event Website te creëeren.

 

Event Website Design

Wat is een event website?

Een event website is een online platform dat is gemaakt om informatie te verstrekken over een specifiek evenement. Het doel van zo’n website is om potentiële deelnemers, sponsors, en andere geïnteresseerde partijen te informeren over details zoals datum, tijd, locatie, sprekers, programma, registratie-instructies en andere relevante informatie met betrekking tot het evenement.

Typisch omvat een event website de volgende elementen:

  • Evenement details: Inclusief de naam van het evenement, de datum, de tijd en de locatie.
  • Programma: Een gedetailleerd overzicht van wat er op het evenement zal gebeuren, inclusief sprekers, workshops, en andere activiteiten.
  • Registratie: Informatie en links voor de registratie van deelnemers, inclusief eventuele kosten en deadlines.
  • Sprekers en deelnemers: Een lijst met de mensen die bij het evenement betrokken zijn, zoals sprekers, panelleden of speciale gasten.
  • Sponsorinformatie: Details over bedrijven of organisaties die het evenement sponsoren.
  • Contactgegevens: Informatie over hoe geïnteresseerden contact kunnen opnemen met de organisatoren van het evenement.

Event websites worden vaak gebruikt voor conferenties, beurzen, festivals, webinars, en andere soorten bijeenkomsten. Ze bieden een centrale hub voor het verspreiden van informatie en het vergemakkelijken van communicatie rondom het evenement. Ook is het de plek waar je niet alleen de basisinformatie deelt, maar ook de sfeer en het unieke karakter van je evenement overbrengt. In feite is het de digitale deuropening naar jouw evenementen ervaring.

5 tips voor visueel aantrekkelijk design

Beeld zegt meer dan duizend woorden – dat geldt ook voor je event website. Wist je dat gebruikers slechts een fractie van een seconde nodig hebben om een indruk van een website te vormen? Binnen 2,6 seconden speelt het bedrijfslogo al een centrale rol in deze eerste indruk. Bron: Gould, R. (2023, October 17). Website Design: The Importance of First Impressions. Userbrain Blog.

Een visueel aantrekkelijk ontwerp is daarom heel belangrijk, want het zorgt ervoor dat bezoekers blijven plakken. Door gebruik te maken van aansprekende beelden die het thema van je evenement belichamen en een layout die intuïtief is op elk apparaat, heb je volledige controle over de aandachtscurve van je bezoekers.

Ontdek hier 5 tips op het gebied van design om een krachtige en consistente uitstraling te creëren voor je evenementen website: een sterke huisstijl, doordacht kleurgebruik, passende typografie, strategische logo-plaatsing, en opvallende visuals en grafische elementen!

Event Website Design

Mobiele toegankelijkheid

Vergeet niet dat veel van je bezoekers hun telefoons zullen gebruiken om je event te ontdekken. Een website die toegankelijk is op mobiele apparaten wordt vaak aangeduid als een website met een responsief design. Dit is heel belangrijk omdat maar liefst 55% van de wereldwijde online bezoeken komt van mobiel, 43% van de desktop en 2% van de tablet. Experts voorspelden dat mobiel internet uiteindelijk de desktop zou inhalen, en het lijkt erop dat ze gelijk hadden. Bron: Kinsta. (2023, October 2). Marktaandeel en gebruiksstatistieken voor mobiel versus desktop. Kinsta®.

Een website die niet schaalt naar verschillende schermformaten is als een deur die maar voor de helft opengaat: het is storend en vermindert de toegankelijkheid. Zorg voor een responsief design dat zich aanpast aan smartphones, tablets, en desktops, klaar om indruk te maken waar je gasten zich ook bevinden. Ontdek Mobiele toegankelijkheid in onze Ebook!

 

Interactieve elementen

Een evenement is bruisend en dynamisch – en je event website moet die levendige energie weerspiegelen. Interactieve elementen zoals countdown-timers, video’s, gallery widgets, map widgets, of live-updates over het aantal aanwezigen, creëren een gevoel van nu. Maar hoe pas je dit toe op jouw event website? Bekijk de tips over interactieve elementen hier!

Wist je dat website builder van aanmelder.nl niet alleen de handige
programma-widget bevat, maar ook naadloos integreert met registratie- formulieren, geautomatiseerde en gepersonaliseerde mailings, ticketing, financiële administratie en meer? Ontdek de veelzijdigheid van onze tools en maak het plannen van jouw evenement zo eenvoudig en efficiënt mogelijk!

 

Het belang van Call-to-Action knoppen voor Event Websites

Een effectieve website voor evenementen begint bij de eerste klik. Als evenementenplanner is het creëren van een website die deelnemers aantrekt, betrekt en hen aanzet tot actie een essentieel onderdeel van je overkoepelende succes strategie. Maar al te vaak wordt de kracht van de zogenaamde ‘call-to-action’ (CTA) knoppen over het hoofd gezien. Deze kleine, maar essentiële schakels in het webontwerp zijn het verschil tussen een pagina-bezoek en een registratie.

Welke call-to-action knop spreekt jou meer aan?

  • Lees hier hoe je optimaal gebruik kan maken van CTA’s!
  • “Klik hier.”

Informatieve content:

Stel je een evenement voor dat je ooit bezocht hebt. Wat zorgde ervoor dat het voor jou het bijwonen waard was? Waarschijnlijk waren het niet alleen de sprekers of de locatie, maar ook de manier waarop dit alles gecommuniceerd werd. Het is belangrijk dat mensen enthousiast worden en betrokken blijven bij jouw evenement, en dat begint al vanaf het eerste contactpunt.

Bij het bouwen van een website voor jouw evenement, is de inhoud die je deelt net zo belangrijk als het evenement zelf. Het moet duidelijk zijn, aantrekkelijk en alle belangrijke informatie bevatten. Laten we eens in detail bekijken welke elementen er bijdragen tot een evenementenpagina die je deelnemers niet alleen aantrekt, maar ook vasthoudt en inspireert. Verken de wereld van informatieve inhoud in het e-boek!

Navigatie

In de digitale wereld, waar bezoekers zich als ontdekkingsreizigers op een virtueel pad bevinden, dienen UX-tips als wegwijzers die het cruciale verschil vormen tussen verdwalen en vlekkeloos navigeren. Om je optimaal te ondersteunen, hebben we onze eigen UX-Researcher, Lila, gevraagd om drie wegwijzers te delen die de navigatie van jouw evenementen website naar een hoger niveau tillen. Ontdek de drie wegwijzers nu in onze gratis ebook!

In dit ebook onthullen we de mogelijkheden die een doordacht webnavigatie-ontwerp biedt, specifiek ontwikkeld voor eventorganisatoren die hun digitale aanwezigheid willen optimaliseren.