Voor event organisatoren is er sinds 2018 een belangrijke verantwoordelijkheid bijgekomen: gegevensbescherming van deelnemers van evenementen.

Evenementen organiseren volgens de AVG

Volgens de AVG moeten deelnemers hun gegevens kunnen inzien, aanpassen en verwijderen. De gebruikte registratiesoftware moet dit mogelijk maken.

Voor de interne organisatie is het belangrijk om een overzicht te creëren van welke gegevens waar worden verwerkt. In de organisatie moet iedereen zich bewust zijn van de nieuwe AVG spelregels. Een praktische tip is om het delen van wachtwoorden te voorkomen. Zorg ervoor dat ieder teamlid via een eigen account werkt.

avg evenementen software

Gevolgen AVG voor zakelijke evenementen

Event organisatoren en leveranciers, zoals event software, registreren data van deelnemers; persoonsgegevens, maar bijvoorbeeld ook informatie over voedselallergieën. Organisatoren die gegevens verwerken over iemands identiteit, zoals politieke of seksuele voorkeur moeten stappen zetten om aan te tonen dat er AVG evenementenbeleid is.

Deelnemersregistratiesoftware

Of het nu gaat om een congres, kennissessie of netwerkevenement, als organisator kun je met aanmelder.nl alles zelf regelen. Deelnemersregistratie met uitnodigingen, eventwebsite, tickets, betalingen en statistieken. Pay-as-you-go model met een prijs per registratie, je kunt dus kosteloos co-organizers toevoegen aan je evenement.

Bekijk alle features

avg iso event software

ISO gecertificeerd voor informatiebeveiliging

aanmelder.nl is ISO27001 gecertificeerd voor informatiebeveiliging. Als je aanmelder.nl gebruikt voor de deelnemersregistratie, voldoe je automatisch aan de meeste eisen die de AVG aan evenementen stelt. Meer over ISO.

 

AVG evenementen met aanmelder.nl